Κοτόπουλο “Κιέβου”




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Μια αυθεντική ρώσικη συνταγή που “γεμίζει” τα κυριακάτικα τραπέζια μας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, όπως να γεμίσετε το κοτόπουλο με ζαμπόν και τυρί»
Κατερίνα Χρηστίδου, Δράμα

ΥΛΙΚΑ
– 4 στήθη από μεγάλα κοτόπουλα
– αλεύρι
– λάδι για τηγάνισμα
– 1 αβγό
– ½ φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
– 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
– λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
– γαλέτα ή θρυμματισμένη φρυγανιά
– αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τα στήθη σε 8 –ίσου μεγέθους- κομμάτια και με μπαλτά (ή και με το χέρι, σε ξύλινη βάση) προσπαθούμε να τα κάνουμε όσο πιο λεπτά γίνεται ώστε μετά να τυλιχθούν. Κόβουμε το βούτυρο σε -αντίστοιχα με το κοτόπουλο- μακρόστενα κομμάτια και τα τοποθετούμε στη κατάψυξη για να παγώσουν.

2. Πασπαλίζουμε κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε στην επιφάνεια τους το σκόρδο, το μαϊντανό και σε κάθε άκρη από ένα κομμάτι παγωμένο βούτυρο. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο από την άκρη προς τα μέσα και τα συγκρατούμε σε ρολό με μία οδοντογλυφίδα. Μετά, αλευρώνουμε τα ρολά, τα βουτάμε σε αβγό που έχουμε ανακατέψει με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια τους με γαλέτα ή θρυμματισμένη φρυγανιά. Τέλος, αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον 75 λεπτά.

3. Σε βαθύ τηγάνι ή τύπου γουόκ, ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε τα ρολά κοτόπουλου, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά (στην αυθεντική ρώσικη συνταγή τηγανίζουμε το κοτόπουλο είτε με φρέσκο βούτυρο είτε με λίπος). Τέλος, τοποθετούμε τα ρολά σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξει το λάδι τους και τα σερβίρουμε με σαλάτα ή με ρύζι.

Χρόνος εκτέλεσης: 75 λεπτά
Μερίδες: 
4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.