Κολοκυθάκια παπουτσάκια




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Στην οικογένεια λατρεύουμε τα γεμιστά λαχανικά και τα φτιάχνουμε με διαφορετικές συνταγές»
Αθανασία Πέτρα, Καλαμάτα Μεσσηνίας

ΥΛΙΚΑ
– 2 κιλά κολοκύθια
– 750 γρ. κιμάς
– 1-2 ψιλ. κρεμμυδάκια
– Ελαιόλαδο
– ½ φλιτ. τσαγιού λευκό κρασί
– 1½ τσαγιού ντομάτα σε χυμό
– 2-3 αβγά
– 1 φλιτ. τσαγιού τριμμένο τυρί
– 1 φλιτ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
– Αλάτι, πιπέρι, ψιλ. μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα κολοκύθια αφού τα έχουμε ξύσει και πλύνει πολύ καλά. Τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά ώσπου να μαλακώσουν (ελάχιστα όμως), τα στραγγίζουμε, τους κόβουμε κατά μήκος από μία πολύ λεπτή φέτα και στη συνέχεια «σκάβουμε» την ψίχα τους με κουταλάκι.

2. Σοτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε την ψίχα που έχουμε αφαιρέσει από τα κολοκύθια (και τα ψιλοκομμένα «καπάκια») και τον χυμό ντομάτας, αφήνοντας το μείγμα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά.

3. «Γεμίζουμε» τα κολοκυθάκια με τη γέμιση, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για τρία-τέταρτα περίπου της ώρας. Στη συνέχεια, αφού βγάλουμε το αλουμινόχαρτο, αναμειγνύουμε τα χτυπημένα αβγά με το τυρί και τη φρυγανιά και περιχύνουμε το μείγμα στα μισό-έτοιμα κολοκυθάκια. Τέλος, ψήνουμε τα κολοκύθια για 15 επιπλέον λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί και ροδίσει η επιφάνεια τους.

Χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά
Μερίδες: 6-8

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλετε να κάνετε πιο «ελαφρά» τα παπουτσάκια σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κύμα από γαλοπούλα ή κότα ενώ και το τυρί που θα διαλέξετε μπορεί να είναι χαμηλών λιπαρών. Προσέξτε μόνο να «λιώνει» όμορφα…

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Τρι 18 Σεπ 2012 | 12:36 | Share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.