Οι μαθητές του Αλίμου ξαναγύρισαν στα θρανία!




        

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε και στον Άλιμο. Οι μαθητές, με όνειρα, στόχους, αλλά και αγωνίες έδωσαν πάλι ζωή στις αίθουσες των σχολείων της πόλης μας. Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός παραβρέθηκε τη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, στον καθιερωμένο αγιασμό 7 σχολείων του Αλίμου.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Ορφανός έστειλε στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) το εξής μήνυμα:
«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνουμε σε σας και στα παιδιά σας, -ιδιαίτερα στα παιδιά και τους γονείς που για πρώτη φορά, περνούν το κατώφλι του σχολειού τους,- ένα θερμό καλωσόρισμα και ευχόμαστε από καρδιάς, σε όλους όσους αποτελούν κομμάτι της σχολικής οικογένειας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, Υγεία πρωτίστως και Καλή Δύναμη στην εκπλήρωση του έργου τους. Έργο και μάλιστα επίπονο, είναι η καθημερινότητα του μαθητή, έργο δύσκολο αλλά και το πλέον δημιουργικό το έργο του γονιού και βέβαια, για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτών, αναπόσπαστος σημαντικότατος παράγων το έργο του εκπαιδευτικού.
Σε όλους σας, ευχόμαστε Καλό Ξεκίνημα και Καλή Δύναμη!
Αγαπητοί συνδημότες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής που ασκείται και αποδέκτες αυτής είναι οι οικογένειες των δημοτών μας. Τα Σχολεία της πόλης μας, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΔΑΠ, το Βοήθεια στο Σπίτι, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός είναι δομές ύψιστης κοινωνικής αξίας, αλληλένδετες με την ποιότητα ζωής των δημοτών και των οικογενειών τους.
Οι αλλεπάλληλες περικοπές των Τακτικών Κρατικών Επιχορηγήσεων προς τους Δήμους της χώρας (168 εκ.€ το 2011, 135 εκ.€ Ιούνιο 2012, 96 εκ.€ Ιούλιο 2012), τους οδηγούν σε αδυναμία κανονικής λειτουργίας και σε ουσιαστική οικονομική τους κατάρρευση. Ο κίνδυνος πλέον είναι ορατός, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των Δήμων, οι Έλληνες πολίτες να στερηθούν κάποιες από αυτές τις λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.
Μέσα από τις κινητοποιήσεις και τις ενέργειες που αποφασίζουν τα θεσμικά μας όργανα, ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), διεκδικούμε δυναμικά:
1ον Να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού,
2ον να αποδοθούν οι οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών,
3ον να σταματήσουν άμεσα οι αλλεπάλληλες περικοπές της Κρατικής Επιχορήγησηςκαι
4ον Την Τετάρτη 12/9 και την Πέμπτη 13/9, αποφασίστηκε διήμερη προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των Δήμων (κλείσιμο), πανελλαδική συγκέντρωση την Τετάρτη 12/9 στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σ΄ αυτές τις κινητοποιήσεις ευχή μας είναι, να σας έχουμε συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους, ζητώντας και την κατανόησή σας για ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκαλέσουν οι κινητοποιήσεις στην καθημερινότητά σας.
Ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, θεωρώ υποχρέωση μου να σας ενημερώσω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, παράλληλα όμως να σας διαβεβαιώσω, ότι οι εκπρόσωποί μας στους χώρους της Παιδείας, προσπαθούν κι επιτυγχάνουν την άρτια λειτουργία των σχολικών μας μονάδων, ούτως ώστε οι μαθητές και οι διδάσκοντες να διαθέτουν τις καλύτερες συνθήκες για τη διεκπεραίωση του σημαντικού τους έργου.
Ας μην λησμονούμε ότι στους χώρους των Σχολείων μας, στα χέρια των δασκάλων τους, -πέρα από την οικογένεια- πλάθονται και μεγαλώνουν οι αυριανοί πολίτες. Πιστεύουμε βάσιμα λοιπόν ότι οφείλουμε σ΄ αυτούς, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, να δώσουμε προτεραιότητα και να τους εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή μόρφωση και κοινωνική εξέλιξη.
Και αυτό θα πράξουμε!
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»!
Στους αγιασμούς όλων των σχολείων του Δήμου παραβρέθηκαν μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Δημάρχου Αλίμου Θάνου Ορφανού σε σχολείατης πόλης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.


Στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο.


Στο 4ο Λύκειο.


Στο 5ο Νηπιαγωγείο.


Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.