Ανάγκη έγκαιρης δράσης κατά των κουνουπιών
Ανάγκη έγκαιρης δράσης κατά των κουνουπιών

 

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με εκπροσώπους αρμόδιων φορέων.
Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και την εξασφάλιση επαρκούς αίματος για το 2013 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τις περιφερειακές ενότητες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ενεργοποίηση και λειτουργία Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το οποίο θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εκτάκτων προβλημάτων δημόσιας υγείας, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι για την επιτυχία του προγράμματος είναι απαραίτητη αφενός η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και αφετέρου η έγκαιρη έναρξη των δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών, ενώ διαμορφώθηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός δήλωσε ειδικότερα: «Εχουμε τη δυνατότητα να είμαστε έτοιμοι και να επιτύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα. Να κινητοποιηθούμε εγκαίρως ώστε να αποφευχθούν συμβάντα ανάλογα της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους. Είναι άλλωστε προτιμότερη η πρόληψη ενός προβλήματος από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση των επιπτώσεών του».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.