3o Γυμνάσιο Λύκειο Βούλας: υπάρχει ακόμη λύση για το “χαμένο” Ο.Τ. 251? (video)




 

Στη χθεσινή 24/09 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης αποκάλυψε το παράθυρο, που έχει βρεί για την έναρξη υλοποίησης του πολυπόθητου 3ου Γυμνασίου Λυκείου στην ενότητα της Βούλας.

Το Ο.Τ. 251 στο οποίο είχε οριοθετηθεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας, όπως ξέρουμε όλοι χάθηκε διότι είτε ο Δήμος είτε η κυβέρνηση τότε είχε εξαντλήσει το χρονικό όριο για την απαλλοτρίωση του σχετικού οικοπέδου. Οι ιδιοκτήτες τότε του οικοδομικού τετραγώνου προχώρησαν σε άρση της απαλλοτρίωσης και όλοι γνωρίζαμε ότι το σχετικό οικοδομικό τετράγωνο χάθηκε.

Η ανεύρεση δε νέου χώρου ή ακόμη και η έγκαιρη εξασφάλιση του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου, για την ανέγερση του σχολείου, είχε αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα σύζητησης τόσο των υποψηφίων των τοπικών δημοτικών όσο και των εθνικών εκλογών.

Στη χθεσινή συνεδρίαση λοιπόν, ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι το οικοδομικό τετράγωνο 251 δεν έχει χαθεί και υπάρχει ακόμη χρόνος όχι μόνο για τη διεκδίκηση του αλλά και για την τελική κατασκευή του Σχολείου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος, το οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) 251 συνολικής έκτασης 8.200τ.μ. ανήκει σε 5 μεμονωμένους ιδιοκτήτες και στο Μουσείο Μπενάκη. Οι 5 μεμονωμένοι ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε άρση της απαλλοτρίωσης μιας και δεν έλαβαν το αντίτιμο που είχε ορισθεί. Σύμφωνα με το νόμο, όμως, για να γίνει ξανά οικοδομήσιμο το συγκεκριμένο Ο.Τ. θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να καταθέσει αφενός τις απόψεις του και αφετέρου να γνωμοδοτήσει για την αναγκαιότητά διατήρησης ή όχι του συγκεκριμένου Ο.Τ.

Βάσει μάλιστα του νέου ΓΟΚ, σύμφωνα με το Δήμαρχο, που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012, για να αξιοποιηθεί από μέρους της Δημοτικής Αρχής το συγκεκριμένο Ο.Τ. θα πρέπει να έχει ενταχθεί στον προυπολογισμό κονδύλι για την απαλλοτρίωση του. Το κονδύλι αυτό, σύμφωνα και με τις ακόλουθες δηλώσεις του Δημάρχου, έχει ήδη βρεθεί και ενταχθεί στον προυπολογισμό που ετοιμάζεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον αρμόδιο Υπουργό και φαίνεται ότι οι συζητήσεις τους είναι σε καλό δρόμο!

http://www.alkyonida-news.gr

http://www.youtube.com/watch?v=S0uMosRbu3Q

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.