Μία μπάντα….μία ιστορία-Led Zeppelin (video)




Aπό Black Kat (http://imaginistes.com/)

Οι Led Zeppelin  γεννήθηκαν μέσα από τη Βρετανική Blues μουσική  σκηνή.H Bluesμουσική είναι η βάση από την οποία ξεκινά αυτή η μπάντα να δημιουργεί. Αλλά δεν μένουν εκεί . Αυτοσχεδιάζουν , πειραματίζονται και εξελίσσουν τη μουσική, χρησιμοποιώντας  άφθονη ένταση και ηλεκτρισμό. Κατάφεραν να πάνε τη μουσική πολύ μακριά. Οι Zeppelinξεπήδησαν από τις στάχτες των  Yardbirds   το 1968 και εξελίχτηκαν  σε μια από τις μεγαλύτερες  Βρετανικές  μπάντες  που έπαιξε ηλεκτρικό  Blues και όχι μόνο. Όλα τα μέλη της μπάντας  είναι ιδιοφυής ταλέντα, Robert Plant (φωνή), Jimmy Page (κιθάρα), John Paul Jones (μπάσο, μαντολίνο και πλήκτρα) και ο John Bonham (ντραμς).Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Jimmy Page συγκαταλέγεται μέσα στους πέντε καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Κάποιοι τους χαρακτήρισαν, progressive, κάποιοι άλλοι Hard Rock και Metal. Εγώ απλά θα πω ότι οι Zeppelin , ήταν, είναι και θα είναι, τα πάντα. Είναι η  μπάντα αναφοράς και η πηγή έμπνευσης για  όλους τους υπόλοιπους. Και  εκτός από τη μουσική ιδιοφυία τους, διαθέτουν  και χαρακτήρα. Αποχώρησαν στο απόγειο της καριέρας τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο δρόμος  από την κορυφή προς τα κάτω έχει μπόλικη ξεφτίλα, γεγονός που δεν αρμόζει στους led zeppelin. Είναι οι μόνοι μαζί με τους Beatles με 5 diamond albums, δηλαδή άλμπουμ που ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις.

To 1971   κυκλοφόρησαν ένα από τα σημαντικότερα albums της ιστορίας της ροκ μουσικής το”Led Zeppelin IV“. Είναι  απίστευτο, αυτός ο δίσκος συνεχίζει να πουλάει  τρελά μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο πως το “Stairway to Heaven , θεωρείται από πολλούς  το καλύτερο τραγούδι της ροκ μουσικής. Στις 25/9/1980  ο John Bonham, που επίσης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως συγκαταλέγεται μέσα στους πέντε καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή. Λέγεται πως εκείνο το βράδυ είχε πιεί 40 σφηνάκια βότκα και πως μετά το θάνατό του ο Jimmy Page δεν ακούμπησε τη κιθάρα του για δυο χρόνια. Η δισκογραφία  αλλά και η σκηνική παρουσία των LedZeppelin αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι σίγουρα ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα, όλων των εποχών.   

 

**** Έτσι για να αποκτάμε και μια επαφή ,γράψτε μας τους πέντε καλύτερους κατά την άποψή σας ντράμερ όλων των εποχών. Εγώ θα έβαζα  Ginger Baker (Cream), John Bonham (Led Zeppelin), Keith Moon (The Who), Levon Helm (The Band), Ringo Starr (The Beatles).

 

http://www.youtube.com/watch?v=w9TGj2jrJk8

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.