122 χρόνια Πανιώνιος




 

panionios_sfragida2Στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 ο Πανιώνιος ΓΣΣ γιόρτασε τα 122 χρόνια του! Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: “Στα χώματα της Ιωνίας ιδρύθηκε πριν από 122 χρόνια ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος στη Σμύρνη. Από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα ο Σύλλογος είναι παρών σε κάθε αθλητική, κοινωνική και εθνική προσπάθεια, πάντα πρωτοπόρος και δυνατός….
Ο Πανιώνιος ΓΣΣ, περνώντας μέσα από τη φωτιά της καταστροφής της Μικρασίας το 1922 κατάφερε να ριζώσει στη νέα του πατρίδα, στη Νέα Σμύρνη και να μεταλαμπαδεύσει στον Ελλαδικό χώρο όλα όσα κουβαλούσε από την ευγενική του καταγωγή. Αθλητικό ήθος, Πολιτισμό, Άμιλλα, πάντα παρών και μπροστάρης σε κάθε Αθλητικό και Κοινωνικό αγώνα.

panionios_sfragidaΟ Σύλλογος μας συμμετείχε σε κάθε αθλητική εκδήλωση, από τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, στην αναβίωση των οποίων πρωτοστάτησε μέσω του μεγάλου προέδρου Δ. Δάλλα, καθιέρωσε τον Γυναικείο Αθλητισμό, πρωτοστάτησε στην δημιουργία, άγνωστων μέχρι τότε αθλημάτων όπως το Βόλεϊ, έλαμψε με την παρουσία τεράστιων αθλητών που φόρεσαν και τίμησαν την κυανέρυθρη φανέλα, συνεχίζει και σήμερα να γυμνάζει περισσότερα από 3.000 παιδιά κάθε χρόνο και να πρωταγωνιστεί σε περισσότερα από 10 αθλήματα. Ένα πραγματικό ‘εργοτάξιο’ παραγωγής Αθλητών και Πολιτών.

Στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος, ο Σύλλογος δίνει ακόμα έναν, μεγάλο, αγώνα για να σταθεί κοντά στην αθλούμενη νεολαία, να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, έτσι όπως μπορεί ο Αθλητισμός, έτσι όπως μπορεί ένας μεγάλος Σύλλογος όπως ο δικός μας που ατσαλώθηκε μέσα από τις πιο μεγάλες δυσκολίες.
Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους φίλους του Πανιωνίου να είναι δίπλα μας, με όλες τους τις δυνάμεις για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την επιβίωση του Συλλόγου, ώστε να τον καμαρώσουμε δυνατό και πρωτοπόρο και για άλλα 122 χρόνια.

ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
panionios_katastatiko
Καταστατικό του 1906 (από τη βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων)

(neasmyrni.net.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.