Η Πικροδάφνη στο Μετρό
Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανακαλύπτουμε την Πικροδάφνη», στο σταθμό του Μετρό Άγ. Δημήτριος. Την έκθεση φωτογραφίας επιμελήθηκε ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, καθώς φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την εταιρεία διαχείρισης του Μετρό, Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Με καλλιτεχνική ματιά η έκθεση στοχεύει στην προβολή της περιβαλλοντικής αξίας του ρέματος της Πικροδάφνης για την ευρύτερη περιοχή, την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού του τοπίου της και της ξεχωριστής βιοποικιλότητάς της.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της Πικροδάφνης καθώς οι καλύτεροι φωτογράφοι φύσης της χώρας, όπως ο κ. Χρήστος Βλάχος και ο κ. Νίκος Πέτρου αλλά και άλλοι, έχουν τραβήξει μοναδικές φωτογραφίες της χλωρίδας και της πανίδας του ρέματος, φωτογραφίες τοπίων αλλά και “κατοίκων” της Πικροδάφνης που δύσκολα θα πιστεύαμε ότι ζουν μέσα στην πόλη μας, όπως τσαλαπετεινοί, κουκουβάγιες, αλκυόνες, νυχτερίδες, σκαντζόχοιροι και αμφίβια.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στο σταθμό Μετρό Αγ. Δημήτριος και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε άλλους εκθεσιακούς χώρους του λεκανοπεδίου, σε σχολεία και φορείς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.