Τριήμερη Ενημέρωση για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα




Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σχετικά με τον ιό HIV/AIDS σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης οργανώνει τριήμερο ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από Πέμπτη 5 Ιουλίου έως και Σάββατο 7 Ιουλίου 2012.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η διάδοση της γνώσης και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον ιό HIV/AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τα κονδυλώματα, τη σύφιλη, τη γονόρροια καθώς και των διαφόρων τύπων Ηπατίτιδας.

Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα εγκατασταθεί από την Πέμπτη 5/7 το απόγευμα στην Πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη ενώ την Παρασκευή 6/7 και το Σάββατο 7/7 από το πρωί έως αργά το απόγευμα θα υπάρχουν ενημερωτικά stands για το κοινό που θα μοιράζουν φυλλάδια στις κεντρικές πλατείες Βάρναλη-Σουρμένων.

Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί από το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ που αποτελείται από ψυχολόγους, ιατρούς, κοινωνιολόγους, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Το όλο πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Σάββατο το βράδυ με παρέμβαση Street work κατά την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν από κινητή ομάδα επαγγελματιών στις καφετέριες, εστιατόρια και άλλα κεντρικά σημεία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.