Πρώτος στόχος η αποτροπή της εκποίησης του Ελληνικού




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του πρώην κάμπινγκ της Βούλας η συνάντηση κινημάτων και πολιτών από την παραλία του Σαρωνικού μετά από πρόσκληση του Δικτύου Προστασίας του Σαρωνικού. Μετά από δίωρη ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στα εξής:
-Είναι ανάγκη να συντονισθούν ακόμα περισσότερο όλοι οι φορείς, τα κινήματα και οι πολίτες, όχι μόνο των παράλιων δήμων, αλλά όλου του λεκανοπεδίου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας την οποία πρέπει να απολαμβάνουν ελεύθερα όλοι οι πολίτες.
-Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει ακόμα πιο σκληρός μετά από την αποκάλυψη των σχεδίων της κυβέρνησης να εκποιηθεί όλη η παραλία από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο σε επενδυτές κυρίως ξένους για τη δημιουργία της μεγάλων τουριστικών εγκαταστάσεων, μαρινών, συνεδριακών κέντρων, γηπέδων γκόλφ, εμπορικών κέντρων και άλλων επιχειρήσεων που θα καταστρέψουν όχι μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και το φυσικό περιβάλλον και τα μνημεία του πολιτισμού.
-Πρωταρχικός στόχος του αγώνα πρέπει να είναι η αποτροπή της σχεδιαζόμενης εκποίησης του π. αεροδρομίου του Ελληνικού και η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου σύμφωνα με τη μελέτη του Πολυτεχνείου
– Παράλληλα πρέπει να συνεχισθεί ο αγώνας για άνοιγμα όλων των κλειστών παραλιών, την απομάκρυνση των νυκτερινών κέντρων και των παράνομων επιχειρήσεων και την κατεδάφιση όλων των παράνομων κτισμάτων.
Η επόμενη συνάντηση για προγραμματισμό και οργάνωση εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων ορίσθηκε για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου (θα κυκλοφορήσει σχετική πρόσκληση)

Η Γραμματεία του Δικτύου

Πλ Ανδρέας Δάνος 6941522265
Κική Καραϊσκου 6985617170
Μάκης Σταύρου 6977990887

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.