O Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης εκπέμπει SOS
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Οι Δήμοι σ’ όλη τη χώρα ασφυκτιούν λόγω των μεγάλων περικοπών στην τακτική κρατική χρηματοδότηση η οποία το 2012 μειώθηκε περισσότερο από 50% σε σχέση με το 2009.

Ταυτόχρονα οι δήμοι έχουν επωμισθεί πολλές νέες – κρίσιμες για τους δημότες- υπηρεσίες και σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η κατάσταση για τους δήμους γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό μετά το πάγωμα των προσλήψεων και τις απολύσεις συμβασιούχων.

Η αυτοδιοίκηση εκπέμπει SOS: Οι δήμοι θα καταρεύσουν με βαρύτατες συνέπειες για τους πολίτες.

Η ΠΕΔΑ προχώρησε σε κινητοποίηση των Δήμων της Αττικής το Μάρτη και η ΚΕΔΕ των Δημάρχων όλης της χώρας τον Απρίλη χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στο Δήμο μας αντιμετωπίσαμε τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση και τις απώλειες ιδίων εσόδων λόγω της κρίσης με καλή και αποτελεσματική διαχείριση. Καλύψαμε τις ανάγκες σε προσωπικό στην καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς και στα προγράμματα του δήμου μην απολύοντας τους εργαζόμενους που έληξαν οι συμβάσεις τους.

Έτσι διατηρήσαμε το 2011 στο ακέραιο τις υπηρεσίες προς τους δημότες σε σχέση με το 2010, ενισχύοντες μάλιστα τις κοινωνικές δράσεις, με 17% χαμηλότερο κόστος και 6% λιγότερο προσωπικό.

Παρόλες τις προσπάθειες μας όμως σήμερα δήμος, εργαζόμενοι και δημότες βρισκόμαστε- όπως και όλη η αυτοδιοίκηση- μπροστά σε δύο επιλογές:
-ή να αντιδράσουμε κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μέχρι να δοθούν λύσεις,
-ή να αποδεχτούμε τις επιβαλόμενες περικοπές και απολύσεις και να κλείσουν παιδικοί σταθμοί, να σταματήσουν κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, να υποβαθμιστεί η καθαριότητα της πόλης.
Ο δρόμος που προτείναμε και ακολουθούμε από την πρώτη στιγμή ως δήμος είναι η συλλογική και δυναμική αντίδραση της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και των δημοτών.

Την Τρίτη 24 Ιουλίου κλείνουμε το Δήμο και κατεβαίνουμε όλοι – διοίκηση, εργαζόμενοι και δημότες – στο Υπουργείο Εσωτερικών (πλ. Κλαυθμώνος) στις 11.00π.μ. με αιτήματα:

1. Να αποδοθούν άμεσα οι αναγκαίοι για την επιβίωση των Δήμων συμφωνημένοι και οι παρακρατημένοι πόροι
2. Να μην γίνουν απολύσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
3. Να μη συρρικνωθούν ή καταργηθούν υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης κ.λ.π.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν:
Στις 9.00 π.μ. από πλ. Σουρμένων και στις 9.30π.μ. από το Δημαρχείο. 

Το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει σειρά από περιοδείες ενημέρωσης των κατοίκων σε κεντρικά σημεία του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 8:00μ.μ. στα Σούρμενα, την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 8:00μ.μ. στην Αγία Παρασκευή, την Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 11:00π.μ. στη λαϊκή αγορά και στις 8:00μ.μ. στην πλατεία Βάρναλη, την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 11:00π.μ. στη λαϊκή αγορά Σουρμένων, την Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 11:00π.μ. στη λαϊκή αγορά στην Αγία Παρασκευή και στις 8:00μ.μ. στον Ελαιώνα και το Σάββατο 21 Ιουλίου το πρωί στις λαϊκές αγορές της Αργυρούπολης και στις 8:00μ.μ. στην πλ. Ανεξαρτησίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.