Ηλιούπολη – Αντιπλημμυρικά Έργα 11.5 εκ.ευρώ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η κατασκευή των βασικών συλλεκτήριων αγωγών Σ2 και Σ3 στο Δήμο μας.

Χάρη στις επίμονες και μεθοδικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου, επετεύχθη η ομόφωνη έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής του έργου “Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου 1998 / Αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων κατάντη των αναβαθμών ανάσχασης φερτών στην Ηλιούπολη, όσον αφορά στους βασικούς συλλεκτήριους αγωγούς Σ2 και Σ3”.

Το παραπάνω έργο είναι τεράστιας σημασίας για το Δήμο μας, γιατί, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή των συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων στην οδό Αναστάσεως και στην περιοχή της οδού Παϊκου, θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας, κατά την εκδήλωση σφοδρών καιρικών φαινομένων (βροχών και καταιγίδων), και θα εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική της θωράκιση.
Οι δύο αγωγοί, που θα διατρέχουν υπόγεια όλη την πόλη, συλλέγοντας τα όμβρια ύδατα, θα δώσουν οριστικό τέλος στη γνωστή σε όλους μας μετατροπή των δρόμων σε επικίνδυνους, για πεζούς, αυτοκίνητα και σπίτια, ποταμούς.

Ειδικότερα:
O Αγωγός Σ2, μήκους 1400 μ., θα ακολουθεί τη Λ. Σοφ. Βενιζέλου, θα συνεχίζει περιμετρικά της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, και θα συμβάλλει στον κεντρικό αγωγόΣ3.
Ο Αγωγός Σ3, μήκους 2650 μ., θα ακολουθεί τις οδούς Μαραθωνομάχων – Πάρου – Αθηνών – Μαρίνου Αντύπα – Πλαπούτα – Πιπίνου, θα διέρχεται από το Πάρκο Καλαβρύτων, και θα εκβάλλει σε κλειστή διαδρομή του ρέματος Πικροδάφνης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι συνολικού κόστους 11.500.000 Ευρώ θα καλυφθεί εξολοκλήρου από κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.