Μια οικογένεια στο δρόμο από τη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα (video&photos)




Η μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο δε κατάφερε να θέσει σύντομα την φωτιά υπό έλεγχο με αποτέλεσμα μια 5μελής οικογένεια να βρεθεί στον δρόμο. Το Glyfada Action ήταν εκεί και κατέγραψε σκηνές απείρου κάλους με την ασυντονισία Δήμου, ΣΠΑΥ και Πυροσβεστικής. Δήμαρχος, νυν και τέως αντιδήμαρχοι να κοιτάνε αποσβολωμένοι την φωτιά και όλοι μαζί αλλά με το αποτέλεσμα του κανενός να μην μπορούν να κάνουν τίποτα. Υδροφόρες του Δήμου να μην μπορούν να κατασβέσουν την φωτιά στο σπίτι γιατί δεν είχαν πίεση.

Να “μεταγγίζουν” το νερό σε μικρότερα πυροσβεστικά του ΣΠΑΥ και όλα αυτά με φωνές, τρόμο και νεύρα να συνθέτουν το γνωστό σκηνικό της ασυντονισίας ενός σύγχρονου Δήμου, μιας σύγχρονης δημοτικής αρχής. Η φωτιά άρχισε όταν μελισσοκόμος άναψε φωτιά στην προσπάθεια του να τρυγήσει τα μελίσσια και επεκτάθηκε σε οικόπεδο παραπλεύρως του σπιτιού της τρίτεκνης οικογένειας. Το οικόπεδο αυτό όπως σας είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας στις 10 Φεβρουαρίου το 2011 εγκυμονούσε μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς μιας και ο ιδιοκτήτης του μαζεύει εύφλεκτα υλικά μέσα σε αυτό. Δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί. Η σημερινή φωτιά που εξαπλώθηκε στο συγκεκριμένο οικόπεδο είχε το ατυχές αποτέλεσμα μια οικογένεια να βρεθεί στο δρόμο.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης έκλεισε δωμάτια σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας για να φιλοξενηθεί απόψε και για τις επόμενες μέρες η οικογένεια. Το Glyfada Action παίρνει την πρωτοβουλία να ζητήσει από τους αναγνώστες δημότες και γενικά από όποιον μπορεί, να συνεισφέρει, ώστε να επαναφέρουμε όλοι μαζί το σπίτι σε θέση να φιλοξενήσει και πάλι την οικογένεια. Επίσης το Glyfada Action θα πάρει την πρωτοβουλία να μαζέψει ρούχα για όλη την οικογένεια και ειδικά για τα τρία παιδιά ηλικίας 4 ετών κοριτσάκι, και 2 αγόρια 12 και 14 ετών. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει email στο [email protected]

 

Πηγή:http://www.glyfadaaction.gr/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.