“Κάποτε στην Ανατολία” απόψε & αύριο στον Δημ. κιν/φο Ηλιούπολης (video)




Από 13 έως 14 Ιουνίου θα γίνονται προβολές της ταινίας ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ( BIR ZAMANIAR ANADOLU’ DA) του Nuri Bilge Ceylan στον δημοτικό κινηματογράφο Ηλιούπολης “Μελίνα Μερκούρη” με είσοδο 7-5 ευρώ.

Η ζωή σε μια μικρή πόλη στα βάθη της Ανατολίας, στην ενδοχώρα της Τουρκίας, είναι σαν ένα αέναο ταξίδι στη μέση των στεπών : Η διαρκής αίσθηση ότι κάτι καινούριο και διαφορετικό θα συμβεί ξαφνικά, και θα εμφανιστεί «πίσω από τον κάθε λόφο», στην οποιαδήποτε γωνιά της πόλης αυτής, και ταυτόχρονα αν και τόσο εσωτερικό και ίδιο με τα υπόλοιπα, θα δώσει ζωντάνια, θα καθυστερήσει ή και θα αλλάξει τους μονότονους ρυθμούς της καθημερινότητας των κατοίκων.
Ένας θάνατος, η αγωνία για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Μια ομάδα ανδρών βρίσκεται επί ποδός, ώστε να ανακαλύψει το συντομότερο, ένα νεκρό πτώμα στις αχανείς στέπες της Ανατολής. Ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο εισαγγελέας, ο δήμαρχος, και ο ύποπτος για το περιστατικό που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.
Ο τελευταίος που είναι ο βασικός ύποπτος για τον φόνο, οδηγεί την ομάδα σε μία ερημική τοποθεσία, αναζητώντας μέσα στη νύχτα, το θαμμένο πτώμα του θύματος. Μόνο που όσο δεν μπορεί να θυμηθεί που το έχει θάψει, η έρευνα δεν αποδίδει, και οι εντάσεις ανεβαίνουν.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν
Σενάριο : Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, Εμπρού Τσεϊλάν, Ερκάν Κεζάλ
Φωτογραφία : Γκόκαν Τιριάκι
Μοντάζ : Μπόρα Γκοκσινγκόλ, Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν
Καλλιτεχνική διεύθυνση : Ντιλέκ Γιαπκούζ Αγιαζτούνα

Πρωταγωνιστούν :
Μοχάμετ Ουζουνέρ, Γιλμάζ Ερντογάν, Τανέρ Μπιρσέλ, Αχμέτ Μουμτάζ Ταιλάν, Φιράτ Τανίς, Ερκάν Κεζάλ, Ερόλ Ερασλάν, Ουγκούρ Αρσλάνογλου

Βραβεία:
Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπήςστο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών,

 

x

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.