Ηλιούπολη – καλοκαιρινά προγράμματα για τα παιδιά




Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης – Γρ. Γρηγορίου» και το «Κέντρο Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης – Π. Πεντάρης» διοργανώνουν προγράμματα Αθλητικών Διακοπών και Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, διευκολύνοντας έτσι και τους γονείς που εργάζονται.

Α. Το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο «Π.Α.Ο.Δ.Ηλ. – Γρ. Γρηγορίου» θα περιλαμβάνει ένα πλήθος αθλητικών, καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, που θα ψυχαγωγούν τα παιδιά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι.
Ειδικότερα τα παιδιά θα απασχολούνται με Κολύμβηση, Συγχρονισμένη κολύμβηση, Υδατοσφαίριση, Μπάσκετ στο νερό, Τένις, Tae-Kwon-do, Ποδόσφαιρο, Θεατρικό παιχνίδι, Ζωγραφική, Προβολή εκπαιδευτικών – ενημερωτικών ταινιών, Παιδικά παιχνίδια, Παιδική γυμναστική, πάντα υπό την καθοδήγηση και εποπτεία έμπειρων γυμναστών και παιδαγωγών.


Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε δημοτικούς ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, σε τρεις περιόδους, διάρκειας δύο εβδομάδων η κάθε μία (10 εργάσιμες ημέρες):
Α΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 18 – 29 Ιουνίου
Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2 – 13 Ιουλίου
Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 16 – 27 Ιουλίου
Δικαίωμα εγγραφής έχουν παιδιά ηλικίας από 6,5 έως 13 ετών.

Το κόστος συμμετοχής είναι για τους Δημότες Ηλιούπολης 80€, για κάθε παιδί, και για τους ετεροδημότες 90€, για κάθε παιδί.
Ειδικές τιμές και εκπτώσεις προβλέπονται για τα παιδιά που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και για τη συμμετοχή περισσότερων παιδιών ή για περισσότερες της μιας περιόδους.

Οι εγγραφές γίνονται από 6 – 15 Ιουνίου 2012, ώρες 08.30-14.30 καθημερινά και 18.00-20.00 κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης (Μεσσηνίας & Δαμασκηνού 1)
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεσθε στα τηλέφωνα: 210 9922899, 210 9944001 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://athlitismos.dimosilioupolis.gr

Β. Το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. – Π. Πεντάρης», σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Έδρα», θα προσφέρει στα παιδιά δημιουργική και ψυχοπαιδαγωγική απασχόληση, από τις 08.00 έως τις 16.00 καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, για το διάστημα από 22/6 έως 30/7/2012.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά, παιδαγωγικά, και ενημερωτικά εργαστήρια, καθώς και δραστηριότητες σωματικής άσκησης, με στόχο, εκτός από την ευχάριστη απασχόληση, τη διερεύνηση των κλίσεων, την ανάδειξη των δεξιοτήτων, την ελεύθερη έκφραση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία και τη γνώση. Ειδικότερα οι δραστηριότητες που θα παρέχονται είναι οι παρακάτω:
Εργαστήρι «Μαθαίνω την Ιστορία μέσα από την Τέχνη», Θέατρο, Παραμύθι, Μικροκατασκευές, Pocket Cinema, Χορός, Αθλοπαιδιές, Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.


Τη φροντίδα των παιδιών θα έχουν εξειδικευμένοι και έμπειροι εμψυχωτές και παιδαγωγοί, και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα είναι ασφαλισμένα για περίπτωση ατυχήματος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, και θα υλοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Φλέμινγκ 1).
Το κόστος συμμετοχής, λόγω της μεγάλης του διάρκειας (5 εβδομάδες) και του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτών, είναι 110€ για κάθε παιδί, ενώ προβλέπονται εκπτώσεις για τη συμμετοχή περισσότερων του ενός παιδιού.
Οι εγγραφές γίνονται στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο του Δήμου (Καραμανλή 12 & Ιάσονος), και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15/6/12.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεσθε στο τηλέφωνο 210 9929220, από τις 10.00 έως τις 17.00.
6/6/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.