Συναυλίες χωρίς κοινό!





 Αλήθεια πόσα χρήματα κόστισαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που έγιναν στον Άγιο Δημήτριο; Ρωτάμε γιατί από τη βόλτα που έκανε το notia.gr στο μετρό της Δάφνης διαπιστώσαμε ότι τα συγκροτήματα έπαιζαν χωρίς κοινό! Δεν ξέρουμε αν έφταιγε το Euro πάντως την ίδια εικόνα παρουσίαζε και το Φεστιβάλ Νέων που έγινε στο πρώην  αεροδρόμιο του Ελληνικού. Άλλωστε το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που έστειλαν τόσο ο δήμος Αγίου Δημητρίου όσο και ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης από τις οποίες λείπει το κοινό. Τα συγκροτήματα έπαιξαν για πάρτι τους!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου από το δήμο Αγίου Δημητρίου.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, η πόλη μας γέμισε με μουσικές! Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, στάθηκε η αφορμή για άλλη μια χρονιά να απολαύσουμε εξαιρετικούς καλλιτέχνες και για μία ημέρα να ξεχαστούμε στους μοναδικούς τους ρυθμούς!

Για 13η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με εκατοντάδες πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε άπειρους δρόμους, πάρκα, πλατείες και Μετρό σε όλη την Ευρώπη ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και το κοινό απόλαυσε τα ωραιότερα είδη της μουσικής σε μαγευτικές συναυλίες και μοναδικά events.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, φιλοξένησε καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, οι οποίοι χάρισαν τις μουσικές τους στην πόλη, με ένα διπλό σκοπό: να γιορτάσουμε τη Μουσική, αφού η 21 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, αλλά και να  υποδεχτούμε μουσικά το καλοκαίρι, του οποίου η έναρξη γίνεται κάθε χρόνο επίσημα εκείνη την ημέρα!

Η προηγούμενη Πέμπτη ήταν μια μέρα στην πόλη μας αφιερωμένη αποκλειστικά στη μουσική!

 Ξεκινώντας από το μεσημέρι στις 14:30, εντός του σταθμού του Μετρό – Άγ. Δημήτριος, εμφανίστηκαν τουλάχιστον δύο διαφορετικά κιθαριστικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου με τη δασκάλα τους κ. Μάγδα Στρατούλη. Οι κιθαρίστες, όλοι μαθητές του Ωδείου μας, ξάφνιασαν ευχάριστα με τις αριστοτεχνικά παιγμένες μελωδίες τους, περαστικούς, επιβάτες και κοινό!

Οι μικροί κιθαρίστες μαθητές του Ωδείου μας 

Η κεντρική σκηνή της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Άγ. Δημήτριο στήθηκε στον εξωτερικό χώρο του σταθμού του Μετρό – Δάφνη, στην έξοδο του Αγ. Δημητρίου φυσικά!

Οι συναυλίες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:30, με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη και τραγουδοποιό Δημήτρη Λάμπο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το Δήμο μας για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Φέτος, εμφανίστηκε μαζί με τους Dark Lights, το μουσικό του συγκρότημα και οι μελωδίες τους, οι οποίες κινούνται μεταξύ έντεχνου  και ροκ με ελληνικούς στίχους, ήταν μια πραγματική έκπληξη αποτελώντας το καλύτερο ξεκίνημα της πολλά υποσχόμενης μουσικής βραδιάς!

Ο Δημήτρης Λάμπος στη σκηνή μαζί με τους Dark Lights

Στη συνέxεια μία ξεχωριστή εμφάνιση, μαγεύοντας το κοινό, σημείωσε ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος με μια ακουστική κιθάρα και τη φωνή του, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί ήταν μια ορχήστρα από μόνος του.

Ο τραγουδοποιός Γιάννης Σταθόπουλος

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους αγαπημένους μας Celuta Red, οι οποίοι επίσης εμφανίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Δήμο μας στο πλαίσιο του θεσμού. Οι έμπειροι Celuta Red, κατάφεραν με τους δυνατούς εναλλακτικούς ροκ ήχους τους να ξεσηκώσουν για μια ώρα τον κόσμο που είχε πια συγκεντρωθεί στην πλατεία έξω από το Μετρό της Δάφνης.

Οι Celuta Red επί τω έργω

Όταν βράδιασε για τα καλά, ανέβηκαν στη σκηνή οι “δικοί μας”, από τον Άγ. Δημήτριο, After Save. Η γιορτή της Μουσικής στην πόλη μας, με τις απίθανες εναλλακτικές ροκ διασκευές του συγκροτήματος έφτασε στο αποκορύφωμά της, καθώς ο τραγουδιστής και ψυχή του συγκροτήματος Κυριάκος Χαμπίδης, με τον επικοινωνιακό του τρόπο, την εξαιρετική φωνή και τη μοναδική σκηνική του παρουσία, κέρδισε το κοινό και όσους τύχαινε να περάσουν από το σημείο της συναυλίας, αποτελώντας την απόλυτη μουσική έκπληξη της βραδιάς. Έπειτα από απαίτηση του κοινού που έδειχνε πραγματικά να το διασκεδάζει, ακόμα και μετά τις 11:00 το βράδυ οι After Save συνέχιζαν να παίζουν με έξοχη δεξιοτεχνία, ακόμα και τραγούδια τα οποία δεν είχαν σχεδιάσει να παρουσιάσουν.

Οι After Save με τον front man τους, Κυριάκο Χαμπίδη

Μετά από μία καταπληκτική μουσική ημέρα, εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με τα λόγια του Φρ. Νίτσε και να παραδεχτούμε πως πραγματικά “Χωρίς τη μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος”

Διοργάνωση: 

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.