Ξεκινούν οι προβολές στο Δημοτικό Κινηματογράφο της Ηλιούπολης




Στις 25 Μαΐου αρχίζει τη λειτουργία του και γι’ αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ηλιούπολης. Ανακαινισμένος και αισθητικά αναβαθμισμένος, με υψηλής ποιότητας επιλεγμένες ταινίες όπως πάντα και προσιτό εισιτήριο για όλους.

Κατά την έναρξη, στις 25 Μαΐου, θα προβληθεί η ταινία «Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή, η οποία εγκαινιάζει και το δεκαήμερο αφιέρωμα στον Ελληνισμό του χτες και του σήμερα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας την διακεκριμένη διεθνώς Ελληνίδα επιστήμονα κ. Ελ. Γλύκατζη Αρβελέρ. Η προβολή θα αφιερωθεί στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και τον μόνιμο συνεργάτη του και Ηλιουπολίτη Μανώλη Γαλάνη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εβδομάδα σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, με ειδικό αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Θα προβληθούν η πρώτη του ταινία «Η αναπαράσταση» (Σάββατο 26/5) και το κύκνειο άσμα του «Η σκόνη του χρόνου» (Κυριακή, 27/5). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και σ’ αυτές τις δύο τιμητικές προβολές, ενώ για τις υπόλοιπες ταινίες του αφιερώματος, από 28/5 έως 31/5, θα υπάρχει ένα ενιαίο εισιτήριο για τις δύο ταινίες που θα προβάλλονται καθημερινά. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προβολών κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού θα συνδυάζει την ποιότητα με την ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια και για όλες τις προτιμήσεις, με ειδικό τιμολογιακό καθεστώς, για να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να απολαύσουν τις ταινίες που έχουμε επιλέξει.
Ειδικότερα το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: Κάθε Δευτέρα θα προβάλλονται ταινίες για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια. Την Τρίτη την επιλογή των ταινιών θα κάνει όπως κάθε χρόνο η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης. Για την Τετάρτη και την Πέμπτη έχουν επιλεγεί βραβευμένες ταινίες από το διεθνή ανεξάρτητο κινηματογράφο. Τέλος την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, θα προβληθούν οι ταινίες που σημείωσαν εμπορική επιτυχία κατά τη διάρκεια της χειμερινής σαιζόν, πάντα με ποιοτικά καλλιτεχνικά κριτήρια. Σημειώνεται ότι στις 14/9/12 θα προβληθεί η ταινία «1922» του Νίκου Κούνδουρου, ως ελάχιστη αναφορά στην θλιβερή επέτειο της σφαγής της Σμύρνης και στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ιδιαίτερη ήταν η προσπάθεια διατήρησης της τιμής του εισιτηρίου σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και επιπλέον μείωσής της στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να καταστήσουνε προσιτή την παρακολούθηση των προβολών του Δημοτικού  Κινηματογράφου απ’ όλους τους συμπολίτες. Έτσι καθιερώνεται για πρώτη χρονιά φέτος μειωμένη τιμή γενικής εισόδου 5€ για τη δεύτερη προβολή καθημερινά, ενώ για τις υπόλοιπες προβολές διατηρείται το εισιτήριο στα 7€. Επίσης διατηρείται το εκπτωτικό εισιτήριο των 5€ σε όλες τις προβολές, για τα παιδιά, τους φοιτητές, τους άνεργους, τους πολύτεκνους, τα άτομα άνω τον 60 ετών και τα ΑμεΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στο ταμείο του θερινού Δημοτικού κινηματογράφου, στο τηλ. 210 9937870.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.