Οι Πειρατές και το δικαίωμα στο όνειρο




Από τον Βασίλη Μπόνιο

(Υποψήφιος με το Κόμμα των Πειρατών στο Ν. Άρτας)

Στη πλατεία Συντάγματος, στις πλατείες του κόσμου, οι πολίτες είναι εύκολα θύματα των δυνάμεων καταστολής οι οποίες διατηρούν μια ζηλευτή «ενδοεπικοινωνία». Τις τελευταίες «καινοτομίες» της Αστυνομίας- της Νέας Υόρκης για παράδειγμα- εύκολα θα τις οικειοποιηθεί και ο Έλληνας ματατζής-ασφαλίτης και πάει λέγοντας. Υπάρχει όμως μια μεγάλη πλατεία, η παγκόσμια πλατεία του Ίντερνετ, που παραμένει ακόμη ελεύθερη και καταφέρνει καίρια χτυπήματα στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας όπως αποδεικνύει η ακτιβιστική δράση των WikiLeaks, Pirate Bay, Αnonymous. Αυτή τη μεγάλη πλατεία επιχειρούν να καταλάβουν οι εξουσιαστές με πρόσχημα την περίφημη ACTA (Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης -Anti-Counterfeiting Trade Agreement)
H ACTA είναι μια διεθνής συμφωνία που στοχεύει στην δημιουργία διεθνών προτύπων στην επιβολή του νόμου που αφορά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο τίτλος της συμφωνίας υπονοεί ότι ασχολείται με πλαστά (“μαϊμού”) προϊόντα, όπως ιατρικά προϊόντα ή πολυτελή αγαθά. Παρ’όλα αυτά, η συμφωνία στην πραγματικότητα έχει ένα ευρύτερο πεδίο και ασχολείται με εργαλεία που στοχεύουν την διανομή περιεχομένου μέσω διαδικτύου και στο IT (information technology).
H ACTA διαπραγματεύτηκε, κυρίως μυστικά, ανάμεσα σε διάφορες χώρες και την ευρωπαϊκή ένωση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Με ακόμη πιο απλά λόγια, τελικός στόχος της είναι ο απόλυτος έλεγχος του διαδικτύου, αυτού του σπουδαίου νέου κόσμου, o τελικός έλεγχος της ζωής σου. Το γεγονός ότι οι Πειρατές αγωνίζονται ενάντια στην συγκεκριμένη συμφωνία ήταν ο λόγος που με οδήγησε να πλησιάσω τα παιδιά που ξεκίνησαν τη προσπάθεια του Κόμματος των Πειρατών στην Ελλάδα. Στο πολύ βάθος του μυαλού μου σιγοκαίει η αμυδρή ελπίδα πως η επόμενη Παγκόσμια Επανάσταση θα ξεκινήσει από το διαδίκτυο και οι Πειρατές θα είναι ανάμεσα στους πρωτεργάτες της.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.