Δήμος Ηλιούπολης – μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές




Στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές, που υλοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής, θα γίνουν δύο διαδραστικά μαθήματα οδικής ασφάλειας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που υλοποιεί το πρόγραμμα για παιδιά «Κυκλοφορώ με ασφάλεια».
Το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», στο οποίο μετέχουν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, και συνεργάζεται με πολλούς δημόσιους και διεθνείς οργανισμούς, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα που προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που δυστυχώς αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας.
Το πρώτο μάθημα θα γίνει την Πέμπτη 10/5/12, στα παιδιά της Γ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, και το δεύτερο την Τρίτη, 15/5/12, στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου «Λόγος και Νους» της Καισαριανής.
Με τα μαθήματα αυτά εγκαινιάζεται η συνεργασία του Δήμου με τον Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», η οποία από το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα επεκταθεί σε περισσότερες δράσεις και προγράμματα ενημέρωσης σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.