Με λιγότερα από 50 ευρώ δεν γεμίζει το οικογενειακό καλάθι στη λαϊκή




το καλάθι της κ. Ελένης - 15 ευρώ για συμπληρωματικά ψώνια

Βόλτα στη λαϊκή με… αυτοσυγκράτηση κάνουν οι κάτοικοι του Αλίμου, ενώ οι περισσότεροι αγοράζουν προμήθειες οι οποίες δεν φτάνουν ούτε για μια εβδομάδα και διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές .

Με 15 ευρώ γέμισε το καλάθι της σήμερα η κ. Ελένη στη λαϊκή επί της λεωφ. Ιωνίας, αλλά “δεν είναι ενδεικτική η τιμή αυτή, γιατί έρχομαι για συμπληρωματικά ψώνια”, όπως μας είπε.

Δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένη με τις τιμές της λαϊκής. “Δεν είναι δυνατόν οι φράουλες στη λαϊκή να κάνουν 2,50 ευρώ και στο σούπερ μάρκετ να τις βρίσκεις φθηνότερα!”

Συναντήσαμε και την κ. Δήμητρα, η οποία ξόδεψε 25 ευρώ για ψώνια λαϊκής που θα καταναλώσει μαζί με την αδελφή της το πολύ μέχρι την Πέμπτη! Και όλα αυτά με μοναδικό έσοδο νοικοκυριού μια σύνταξη δημοσίου.

“Δεν το πολυψάχνω. Έχω εντοπίσει τους εμπόρους που έχουν καλά πράγματα και ψωνίζω μόνο από αυτούς γιατί δίνω περισσότερη βάση στην ποιότητα. Όμως με μια σύνταξη του δημοσίου της αδελφής μου, τέτοια ποσά είναι υψηλά για λαϊκή”, διαμαρτυρόταν.

Η κ. Μαίρη όμως, η οποία είχε γεμίσει πραγματικά το καλάθι της με ψώνια για μια οικογένεια, και καθόταν με τις φίλες της έξω από Προποτζίδικο της Δωδεκανήσου, είχε ξοδέψει… 50 ευρώ στη λαϊκή! “Στο μανάβη θα τα έπαιρνα ελάχιστα πιο ακριβά, μιλάμε για διαφορά 2-3 ευρώ, αλλά τουλάχιστον αυτά εδώ είναι πιο φρέσκα. Εσείς λέτε να είμαστε ευχαριστημένες με τις τιμές;”, μας είπε αγανακτισμένη ενώ μόλις ρώτησα αν ο λόγος που βρίσκονταν στο πρακτορείο ήταν το… τζόκερ, η φίλη της, κ. Νέλη ήταν αποστομωτική “πού λεφτά για τζόκερ;”!

Οι έμποροι από την πλευρά τους λένε πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία τιμών στη λαϊκή ανάλογα με την ποιότητα του εμπορεύματος, την εποχή του προϊόντος, την ώρα που πηγαίνει κανείς, συν ότι στη λαϊκή “όλα είναι φρέσκα”.

“Γκρινιάζουν ότι είναι ακριβά, μα εμείς από 0,85 ευρώ που πουλούσαμε το πρωί κατεβήκαμε στα 0,60 και ακόμη πιο κάτω, με δεδομένη την αυξημένη φορολογία και με δεδομένο ότι αυτή η σοδειά είναι… χθεσινή!”, μας είπε αργά το μεσημέρι έμπορος πορτοκαλιών Λακωνίας. “Και αυτό γιατί ο κόσμος ουσιαστικά βολεύεται πιό πολύ με το σουπερ μάρκετ και γκρινιάζει στη λαϊκή!”, μας είπε.

 

το καλάθι της κ. Δήμητρας - 25 ευρώ για δύο άτομα
το καλάθι της κ. Μαίρης - 50 ευρώ για ολόκληρη οικογένεια

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.