“Τα επεισόδια τα προκάλεσαν άνθρωποι του Αλίμου” λένε από τον Ιωνικό




Δείτε τι γράφουν στο blog του Ιωνικού:http://ionikosbc.blogspot.com/2012/04/blog-post_24.html
Απέναντι σε ένα πρωτάθλημα με αρκετά φάουλ και κάποια από αυτά πολύ ύπουλα, η ομάδα της Νίκαιας, σήμερα 23 Απρίλη του 2012 είναι αυτή που κέρδισε επάξια την επ-άνοδό της, μετά από 2 χρόνια, στη Γ’ Εθνική και τις εθνικές κατηγορίες.
Το παιχνίδι στον Άλιμο ήταν επεισοδιακό. Πολύ επεισοδιακό, όπως και το πρώτο παιχνίδι στη Δραπετσώνα. Και στα 2 ζητήθηκε εκκένωση του γηπέδου. Μα και στα 2 όμως, ο Ιωνικός ήταν ο θριαμβευτής.
Ήδη, περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, το κλειστό ήταν γεμάτο. 350 περίπου φίλοι και οπαδοί του Ιωνικού, βρέθηκαν στο κλειστό του Αλίμου το οποίο και κατέκλεισαν, συνεχίζοντας με την ίδια διάθεση ότι έγινε από άποψη μαζικότητας στο παιχνίδι με τον Εθνικό. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση καθώς το 1 24άρι χρονόμετρο (από τη μεριά των γηπεδούχων) καθώς και ο φωτεινός πίνακας, δεν λειτουργούσαν. Σύμπτωση βέβαια πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι και τα 2 τέθηκαν σε λειτουργία κατόπιν της διακοπής του παιχνιδιού και της απόφασης για εκκένωση του γηπέδου από τους «γκρι».
Ο Ιωνικός από το ξεκίνημα μππήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 13-6 και 17-8 αντίστοιχα. Σ’ εκείνο το σημείο ξεκινούν τα «αλλόκοτα», καθώς από ανύπαρκτο λόγο, κάποιος κύριος ζήτησε το λόγο από φίλους του Ιωνικού για κάποια υβριστικά συνθήματα. Ο συγκεκριμένος κύριος συνέχισε, με τους τόνους να ανεβαίνουν μεταξύ εκείνου και οπαδών του Ιωνικού. Εσφαλμένη απόφαση να μην κατευθυνθεί προς τη μεριά της εξόδου αλλά προς την αντίθετη πλευρά που κάθονταν οι «σκληροπυρηνικοί» φίλοι της ομάδας της Νίκαιας. Όταν πλέον μαζεύτηκε κλοιός γύρω του, έκανε νεύμα και άνθρωπος που φέρεται να ήρθε από τον πάγκο του Αλίμου, διασχίζοντας το γήπεδο εν ώρα παιχνιδιού, έβγαλε σπρέυ και ψέκασε όποιον βρήκε μπροστά του (έχει γραφεί στο φύλλο αγώνα). Παράλληλα, ο κύριος που προκάλεσε το γεγονός, πήδηξε εντός του αγωνιστικού. Οπαδοί του Ιωνικού μπήκαν στη διαδικασία να κυνηγήσουν και τους 2. Το παιχνίδι διακόπηκε, με τους 2 να βρίσκουν καταφύγιο σε μια αίθουσα με όργανα γυμναστικής και την είσοδο να περιφρουρείται από μέλη της επιτροπής μπάσκετ του Ιωνικού και του Ερασιτέχνη προκειμένου και οι 2 να μην «λιντσαριστούν». Αμέσως, ειδοποιήθηκε από πλευράς Ιωνικού η αστυνομία. Παράλληλα όμως, οι 2 διαιτητές ήταν ανένδοτοι και δήλωσαν πως δεν τους καλύπτει οποιαδήποτε αστυνομική παρουσία και πως το παιχνίδι θα συνεχιζόταν, χωρίς την παρουσία κανενός φιλάθλου εντός. Μετά από πολύ ώρα το παιχνίδι ξανάρχιζε όμως όλοι οι φίλοι του Ιωνικού, αναγκαστικά πέρασαν εκτός, χωρίς όμως να σταματούν και να εμψυχώνουν την ομάδα τους ακόμα και χωρίς οπτική επαφή.
Από δω και πέρα, δεν έχουν πολλά να ειπωθούν αναγκαστικά παρά όσα μας είπαν όσοι έζησαν το παιχνίδι από τον πάγκο αλλά επίσης και με την όποια τηλεφωνική επαφή υπήρχε με άτομα από τον πάγκο της ομάδας.
Ο Άλιμος γενικότερα, έπαιξε σα να ήθελε αυτός να ανέβει κατηγορία. «Χτύπησε» όσο δεν πήγαινε το παιχνίδι, κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του Ιωνικού. Ο Ιωνικός βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με 43-35.
Στην επανάληψη, ο Άλιμος προσπαθούσε να μένει κοντά στο σκορ. Ο Άλιμος με έναν πολύ πολύ ψυχωμένο Μελισσαράτο με 21π. (ο καλύτερος μικρός της κατηγορίας) και με έναν επίσης μπαρουτοκαπνισμένο Τσιριγωτάκη (17π.) έκανε κατάθεση ψυχής, περνώντας ακόμα και μπροστά (59-57) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Όμως αρχικά οι Ντακούλιας και Φιλιππόπουλος που ήταν εξαιρετικά καλοί (ειδικά ο τελευταίος έκανε μεγάλο παιχνίδι κάτω από το καλάθι του αντιπάλου), αλλά κι αργότερα, κυρίως ο Φουντής με 2 δικά του τρίποντα και με ο Λαζαρίδης με άλλα 2, βοήθησαν αισθητά όταν η αντίπαλη άμυνα είχε προσαρμοστεί απέναντι στα ατού της ομάδας. Ο Ιωνικός, γρήγορα προσπέρα και βρέθηκε να προηγείται με 71-61. Όμως ο Άλιμος μείωσε γρήγορα στους 4π. (71-67), ενώ η εικόνα δεν άλλαζε, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν εκατέρωθεν πόντους. Ακόμα κι όταν ο Ιωνικός, 6 περίπου λεπτά πριν το τέλος, έχασε τον Μπουρτζουκλή με 5 φάουλ, δεν «λύγισε» και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, αντέχοντας στην αντεπίθεση του Αλίμου. 3 λεπτά όμως πριν το τέλος ήταν σειρά του Αλίμου να χάσει με 5 φάουλ τον Μελισσαράτο και ταυτόχρονα το πιο δυνατό της όπλο σε άμυνα και επίθεση. Έκτοτε, ο Τσιριγωτάκης έμεινε μόνος του, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν τα αποθέματα να ακολουθήσουν. Η ψυχολογία των παικτών του Ιωνικού ήταν ψηλά, με τους παίκτες να παίρνουν ακόμα περισσότερη δύναμη, από τον ενθουσιασμό που επικρατούσε έξω, από τους πολυπληθείς φίλους της ομάδας. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, όταν μια διαφορά 5π., με 2 τρίποντα του Λαζαρίδη, εκτοξεύτηκε στους 11π., όπου ήταν και το τελικό σκορ. Στα τελευταία 20’’, ο Άλιμος δεν εκτέλεσε επίθεση. Τελικό σκόρ, 77-88.
Με τη λήξη της κόρνας, παίκτες και προπονητικό team του Ιωνικού έγιναν ένα κουβάρι. Έσπευσαν οι παίκτες, φόρεσαν μπλούζες «Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2012», και άνοιξαν σαμπάνιες. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα πανηγύρια μεταφέρθηκαν εκτός του γηπέδου, όπου έτυχαν μεγάλης αποθέωσης από τους φίλους της ομάδας. Παίκτες και φίλαθλοι έγιναν ένα κουβάρι, βγαίνοντας έξω, μπροστά από το δρόμο του κλειστού, όπου άναψαν πολλά καπνογόνα και τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν, «Ποτέ ξανά Ιωνικέ στην ΕΣΚΑΝΑ», «Νίκαια», «Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές» κλπ. Για το τέλος, βγήκαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ κόπηκε και το διχτάκι της μπασκέτας όπου ο Ιωνικός επιτιθόταν στο 2ο ημίχρονο. Αξέχαστες στιγμές για όλους!
Σχόλια
Το ταξίδι έφθασε στο τέλος του, έστω και μ’ αυτόν τον επεισοδιακό τρόπο. Ο κόσμος του Ιωνικού που έκανε τη διαδρομή για Άλιμο, με πούλμαν, μηχανάκια, αυτοκίνητα και κάθε λογής μέσον, στερήθηκα να δει την ομάδα του, όμως είχε την υπομονή να παραμείνει και στο τέλος να χαμογελάσει και να πανηγυρίσει έξαλα. Ένα πανηγύρι που είχε χρόνια να γευτεί το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Ένα πρωτάθλημα, κόντρα σε πολλά κακουχίες, μάγκικο όμως και νικαιώτικο, αντάξιο της ιστορίας της ομάδας. Δεν χωρούσε άλλη απογοήτευση. Το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Κυρίως όμως σ’ αυτούς που ήταν δίπλα σε όλη την προσπάθεια. Μια προσπάθεια – ταξίδι που δεν ξεκίνησε φέτος. Ξεκίνησε πέρσι και κορυφώθηκε φέτος. Πέρσι κερδίσαμε την αξιοπρέπειά μας, με την οικονομική μας φερεγγυότητα. Φέτος, κερδίσαμε τον τίτλο – άνοδο. Το μέλλον μας ανήκει.
Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν, σ’ αυτούς που ακόμα και στα δύσκολα, στις 2 συνεχόμενες ήττες, με Μάνδρα και Ίκαρο, λίγο αργότερα στην ήττα με το Φάρο εκτός αλλά και με τη Μάνδρα εκτός (μόλις 1 ήττα στο 2ο γύρο), δεν έσκυψαν το κεφάλι και συνέχισαν να δουλεύουν, λέγοντας το «ταμείο στο τέλος». Και δικαιώθηκαν.
Συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές, Δημήτρη Μισιακό, Κώστα Καλογερόπουλο, Βαγγέλη Θάνο, Γιώργο Μπουρτζουκλή, Χρήστο Ντακούλια, Βαγγέλη Πρινέα, Παύλο Παπάδη, Αλέξανδρο Φουντή, Γιάννη Ζήση, Χρόνη Στουραΐτη, Νίκο Μαλαφέκα, Σταύρο Φιλιππόπουλο, Μάρτιν Λαζαρίδη, Θάνο Παπαγεωργίου, Ζήση Θωμά, Αντώνη Χατζηκυριακό και Νίκο Γιατρούδη.
Ο Ιωνικός λοιπόν, αποχαιρετά την Α’ ΕΣΚΑΝΑ, αποκομίζοντας βεβαίως σημαντικές εμπειρίες για τη συνέχεια, αποχαιρετά τα Δευτεριάτικα βράδια και πλέον μπορεί και πάλι να συνηθίσει να κινείται, σε Κυριακάτικους ρυθμούς…
Ο βασιλιάς επέστρεψε..http://ionikosbc.blogspot.com/2012/04/blog-post_24.html
ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚ.  77-88 (35-43)
Διαιτητές: Στρέμπας , Μηλαπίδης
ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ (Τσολάκης): Τσιριγωτάκης 17(1), Κουτσούκος 19(1) , Κανταράκιας 10, Καρακωνσατντάκης 8(1) Κούστας , Μελισσαράτος 21,. Κατωπόδης 2
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. (Μισιακός ,. Καλογερόπουλος): Ζήσης Γ., Μπουρτσουκλής 7 , Θάνος 4, Φουντής 8(2) , Ντακούλιας 21(1) , Μαλφέκας 2, Πρινέας 4, Φιλιππόπουλος 26(1) , Λαζαρίδης 16(3), Στουραίτης , Παπάδης , Καρτζόγλου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.