Αξιοποίηση Ελληνικού: Ούτε Σιγκαπούρη, ούτε Μονακό, πάμε για Μαϊάμι!




Οι μεζονέτες δίπλα στο κύμα ήταν τελικά το σχέδιο αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου στο συγκροτήμα Ελληνικού / Αγίου Κοσμά, όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Αφού πρώτα μάθαμε από τον ισπανό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο πως το Ελληνικό μπορεί να μετατρέψει την Αθήνα σε Σιγκαπούρη, μετά πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου στα πρότυπα του Μονακό, τώρα διαπιστώνουμε πως στην κυβέρνηση ονειρεύονται θέρετρα για ηλικιωμένους τουρίστες στα πρότυπα της Φλόριντα.
Η τροπολογία, στο σχέδιο νόμου για το Ελληνική και το σχέδιο «Ηλιος», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της διακομματικής επιτροπής για την προστασία του περιβάλλοντος Κ. Καρτάλη. Προβλέπει πως «επιτρέπονται επίσης και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας σε ποσοστό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της συνολικής έκτασης του παρακτίου μετώπου» καθώς και ότι «στις περιοχές αμιγούς κατοικίας ο συντελεστής δόμησης που καθορίζεται από την πολεοδομική μελέτη δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 0,6».
Ο Κ. Καρτάλης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Περιβάλλοντος και χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την τροπολογία. Οταν ρώτησε τον κ. Παπακωνσταντίνου τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου, μέχρι σήμερα, ο υπουργός είπε πως η τροπολογία ζητήθηκε από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής οικισμού στα πρότυπα του Μαϊάμι των ΗΠΑ. Ο υπουργός δεσμεύτηκε, πάντως, πως θα επανεξετάσει το ζήτημα.

«Προσθέτετε 300.000 τετραγωνικά μέτρα στην παραλία του Αγίου Κοσμά ή διαφορετικά 400 πολυκατοικίες ή 1000 μεζονέτες. Με συγχωρείτε αλλά δρομολογήσατε μια πολύ εσφαλμένη προσέγγιση και τελείως διαφορετική από αυτήν που είχαμε συζητήσει στην επιτροπή. Σας παρακαλώ να μας πείτε αν αυτή η διάταξη σας ήρθε από έξω και να μας εξηγήσετε ποια επενδυτική προοπτική σας ώθησε να προσθέσετε αυτή τη διάταξη», είπε ο κ. Καρτάλης.

Η εκτελεστική επιτροπή του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την Δευτέρα να παρατείνει για τις 17 Απριλίου (από τις 30 Μαρτίου) την προθεσμία εκδήλωσης προκαταρκτικού ενδιαφέροντος για το Ελληνικό. Ως δικαιολογία για την παράταση χρησιμοποιήθηκε το ενδιαφέρον διεθνών ομίλων οι οποίοι είχαν ζητήσει σειρά διευκρινίσεων. Οι απαντήσεις σε ορισμένα από τα ερωτήματα απαιτούν τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε παράταση κατά δύο εβδομάδες, λένε στο Ταμείο. Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να εκδηλωθεί ούτε καν το προκαταρκτικό ενδιαφέρον σοβαρών επενδυτών, όταν το νομοσχέδιο για το Ελληνικό βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία.

ΠΗΓΗ:http://fotisk.posterous.com/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.