Ερώτηση προς την δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας.  Κύριε Δήμαρχε,




 

 (Ανατροπή στη Γλυφάδα -Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία)

Ερώτηση προς την δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας.

 Κύριε Δήμαρχε,

 ψηφίστηκε στις 15/2/2018 η επισυναπτόμενη διάταξη του ν. 4520/2018 που δίνει την δυνατότητα δημιουργίας έως δύο νέων τμημάτων βρεφικών, παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν ο δήμος μας διατίθεται να κάνει χρήση της διάταξης και να παρουσιάσει εγκαίρως την πρότασή του ώστε να λειτουργήσει και νέος παιδικός σταθμός από την καινούργια σχολική χρονιά.

 Όπως γνωρίζετε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών έχει επεκτείνει το δικαίωμα εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς και σε γονείς που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας δίνοντας τη δυνατότητα στις άνεργες μητέρες και πατέρες να αναζητήσουν απασχόληση.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για τον συνολικό αριθμό νηπίων για τα οποία η αίτηση εγγραφής τους δεν μπόρεσε να γίνει αποδεκτή την τρέχουσα σχολική χρονιά στις δομές του δήμου Γλυφάδας.

 Επισημαίνουμε επίσης ότι η σταδιακή εφαρμογή της φοίτησης των νηπίων στα νηπιαγωγεία δίνει την ευχέρεια απορρόφησης μεγαλύτερου αριθμού παιδιών προνηπιακής ηλικίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ποιά είναι η εκτίμηση των υπηρεσιών του δήμου για τον αριθμό των νέων θέσεων που προκύπτουν και ποιές οι μη ικανοποιούμενες ανάγκες με την υφιστάμενη δυναμικότητα των παιδικών σταθμών;

 Ακολουθεί η εν λόγω ψηφισθείσα διάταξη:

ν.4520 ΦΕΚ 30/22-2-2018

ΜΕΡΟΣ Β΄

ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Άρθρο 51

Υλοποίηση προγράμματος χρηματοδότησης Δήμων

για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής,

παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας

  1. Για την ενίσχυση πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης σε Δήμους των οποίων οι υπηρεσίες ή νομικά τους πρόσωπα λειτουργούν βρεφικούς, παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, υλοποιείται πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ίδρυση έως δύο (2) νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής ή βρεφονηπιακής φροντίδας σε κάθε Δήμο, με έναρξη εφαρμογής του προγράμματος εντός του έτους 2018.
  1. Οι δαπάνες χρηματοδότησης θα καλυφθούν από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  1. Η χρηματοδότηση καλύπτει: α) εργασίες ανακαίνισης, επισκευής και διαμόρφωσης υφιστάμενων κτιριακών χώρων, οι οποίοι ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, χρήση και νομή στους Δήμους ή νομικά τους πρόσωπα ή

είναι παραχωρημένοι σε αυτούς κατά χρήση ή μισθωμένοι από αυτούς, τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές και υποστηρικτικές μελέτες και υπηρεσίες και β) το κόστος προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των νέων τμημάτων φροντίδας βρεφών και νηπίων.

  1. Φορέας υλοποίησης, εκτέλεσης και διαχείρισης του

προγράμματος της παραγράφου 1 είναι η «Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης» (ΕΕΤΑΑ).

Η μεταβίβαση των αναγκαίων πόρων από τον Ειδικό Φορέα 33_220 στην ΕΕΤΑΑ, οι διαδικασίες υλοποίησης του

Προγράμματος και η διαχείριση των μεταβιβαζόμενων πόρων από την ΕΕΤΑΑ καθορίζονται με προγραμματική

σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ.

  1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις σχεδιασμού, υλοποίησης, εκτέλεσης, χρηματοδότησης και διαχείρισης του ως άνω προγράμματος, οι Δήμοι οι οποίοι δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα με

τις υπηρεσίες ή τα νομικά τους πρόσωπα, οι διαδικασίες εφαρμογής και υλοποίησης του προγράμματος, οι ενέργειες και δράσεις των φορέων χρηματοδότησης, διαχείρισης και υλοποίησης, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.