Ηλιούπολη: Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων την Τετάρτη 1η Απριλίου 2026

Συγγραφέας
23 Μαρτίου, 2026
2 λεπτά διάβασμα

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε ότι ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων επανέρχεται για 4η φορά την Τετάρτη 1η Απριλίου 2026 στις 18:00 με την συμμετοχή του 1ου, 2ου και 5ου Γυμνασίου Ηλιούπολης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή με επίβλεψη των καθηγητών τους θα συζητήσουν και θα δεχτούν ερωτήματα γύρω από τα παρακάτω θέματα:

  1. Ασφάλεια – Βία – Εγκληματικότητα

2.Χώροι Άθλησης

3.Κοινωνική πολιτική-Συμπερίληψη



Στη συζήτηση επί κάθε θέματος τα 3 σχολεία θα διαδραματίζουν με εναλλαγές τον ρόλο της δημοτικής αρχής, της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων είναι ένας Θεσμός Συμμετοχικής Δημοκρατίας που στόχο έχει να αφυπνίσει τους νέους και να μεταδώσει τις αρχές της δημοκρατίας, όπως και την συμμετοχή σε σημαντικά συλλογικά όργανα.

Η σημασία, ειδικά σήμερα, της επαναφοράς ενός τέτοιου θεσμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να θέσουν οι νέοι τα ερωτήματά τους, να διεκδικήσουν απαντήσεις για φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας της πόλης, να καλλιεργήσουν αρετές όπως είναι η τόλμη, η παρρησία, η κοινωνικότητα. 

Καλούνται και τα υπόλοιπα σχολεία να δηλώσουν το “παρών” στο 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων το οποίο θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1η Απριλίου 2026 στις 18:00 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν μία συμμετοχική διαδικασία και να εξοικειωθούν περισσότερο με την πρακτική εφαρμογή των αρχών της δημοκρατίας. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Νέας Γενιάς-Δημοτικού Συμβουλίου Νέων-Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο 6930 12 71 04

Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο και ο Δήμος Ηλιούπολης έχει στείλει ήδη αιτήσεις συμμετοχής για να υπάρχει το εύλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας συμμετοχής για τους μαθητές και καθηγητές που θα αποφασίσουν να λάβουν μέρος. 

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας