Η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου τίμησε τον Γέρο του Μοριά
Με την αφορμή της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση του συλλόγου, η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το Δήμο και το τμήμα πολιτισμού, πραγματοποίησε την Κυριακή (16/3) εκδήλωσή προς τιμήν του κορυφαίου Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με τίτλο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: ο Γέρος του Μοριά μέσα από τις γραπτές πηγές και τη δημοτική παράδοση”.








Από νωρίς το θέατρο Μελίνα Μερκούρη γέμισε με κόσμο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, γεμάτες με ιστορικές πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη ζωή και την προσωπικότητα του Γέρου του Μοριά και χαρακτηριστικά τραγούδια με αναφορές στους κλέφτες και στην ένδοξη οικογένεια των Κολοκοτρωναίων καθώς και αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του ίδιου του Κολοκοτρώνη.

Η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου ευχαριστεί τους ομιλητές Δρ. Σμαραγδή Αρβανίτη και τον Πανοσιολογιώτατο π. Ιάκωβο Κανάκη, τη χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Ζωγράφου Ευ-υμνος, τον δάσκαλο τους Βαγγέλη Κώτσου και την Κέλλυ Μπακελα για τη θεατρική ανάγνωση.
Επίσης τους μουσικούς Κώστα Γιαννακόπουλο και Πέτρο Ανδρουτσόπουλο που έντυσαν μουσικά την εκδήλωση.