Ο Κονδύλης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σύντομα η Δημοτική Πινακοθήκη θα στεγαστεί σε δικό της κτίριο»
Συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραχώρησε ο Δήμαρχος Αλίμου με αφορμή την έκθεση με τα ζωγραφικά έργα του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96).

«Για εμάς είναι ένα σπουδαίο γεγονός, το ότι η Δημοτική Πινακοθήκη μας θα φιλοξενήσει τα έργα του Νίκου Κούνδουρου. Είναι η πρώτη που θα γίνει στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των αρχείων του», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Κονδύλης
«Την Πινακοθήκη την ξεκινήσαμε το 2017 κι έχουμε κάνει ήδη 18 εκθέσεις Ελλήνων ζωγράφων, από τον 19ο αιώνα μέχρι τους σημερινούς, από τον Γύζη μέχρι τον Μώραλη, τον Παρθένη, τον Ιακωβίδη. Έχουμε κάνει και ατομικές εκθέσεις, όπως του Χρίστου Καρά, του Ταστάνη, του Παπαγιάννη και του Θεοφυλακτόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η έκθεση με τους πίνακες και τα σχέδια του Νίκου Κούνδουρου, ενώ θα διαθέσουμε και ειδικό χώρο, για να υπάρχει και μια παράλληλη αναφορά στο κινηματογραφικό έργο του».Ο κ. Κονδύλης αναφέρει πως υπάρχει πάντα μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, κάτι που καθιστά τη Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου έναν σημαντικό πολιτιστικό χώρο και επισημαίνει: «Για να καταλάβετε, έχει γίνει ήδη ο προγραμματισμός για όλο το 2024. Όμως, για εμάς είναι επίσης σημαντικό το ότι φέρνουμε και σχολεία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν κοντά στην Τέχνη, να τη δουν από κοντά και να τη γνωρίσουν».

Στο τέλος, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αλίμου έδωσε και την «είδηση» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σύντομα θα ξεκινήσουμε και τις διαδικασίες, ώστε να στεγαστεί σε δικό της κτίριο η Δημοτική Πινακοθήκη μας».

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου και την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κούνδουρου στο: amna.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.