Η ελληνική αγορά ακινήτων υψηλών προδιαγραφών: Δυναμικές, τάσεις και προοπτικές
Καταγράφοντας τις τάσεις της αγοράς ακινήτων της Ελλάδας, παρατηρούμε την εντονότατη ζήτηση σε ακίνητα υψηλών προδιαγραφών, ένα ερέθισμα που επηρεάζει τη γενικότερη δυναμική του κλάδου. Η ζήτηση αυτή, παρακινούμενη τόσο από Έλληνες όσο και διεθνείς επενδυτές, συνδέεται με την αύξηση των τιμών και τη συνεχή εξάντληση του αποθέματος κατοικιών.

Τα ακίνητα υψηλών προδιαγραφών διακρίνονται για την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική, τη γεωγραφική τους θέση, τα τεχνολογικά τους χαρακτηριστικά και την ενεργειακή τους απόδοση, ενσωματώνοντας όλες τις σύγχρονες ευκολίες και τεχνολογίες. Η αυξημένη ζήτηση για αυτά έχει προσδώσει επιπλέον δυναμική στην αγορά ακινήτων της χώρας μας κατά τη διάρκεια του 2022 και του 2023, παρ’ όλες τις προκλήσεις που εκτυλίσσονται στο διεθνές πεδίο.Αξίζει να σημειωθεί πως η κλιμάκωση των τιμών δεν περιορίζεται μόνον εντός της κατηγορίας των πολυτελών ακινήτων, αλλά διεισδύει και στο στρώμα των ακινήτων χαμηλότερων τεχνικών προδιαγραφών, καθιστώντας –δυστυχώς- την πρόσβαση σε κατοικία περισσότερο δυσπρόσιτη για ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Που στρέφονται οι επενδυτές

Το επενδυτικό προφίλ αναδεικνύει μια τάση προς την εξεύρεση ακινήτων που συνδυάζουν τη βιωσιμότητα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, αποσκοπώντας σε μια κερδοφόρα μελλοντική εκμετάλλευση τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές στρέφονται προς επενδύσεις που ενσωματώνουν πράσινες τεχνολογίες, ενεργειακή αποδοτικότητα και καινοτομία, καθώς οι τελευταίες συνδέονται απευθείας με την αειφόρο ανάπτυξη και την επίτευξη μακροπρόθεσμων οφελών.

Παρά τα εμπόδια που αναδύονται λόγω της πανδημίας και άλλων παραγόντων, το μέλλον της Ελληνικής αγοράς ακινήτων φαίνεται να είναι θετικό. Η σωστή χρήση των δεδομένων και η επιλογή βιώσιμων και καινοτόμων επενδυτικών στρατηγικών θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, τα ακίνητα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αποτελώντας σταθερό σημείο αναφοράς για τις επόμενες εξελίξεις.

Έχετε ακίνητο προς πώληση στα Νότια Προάστια;

Το μεσιτικό γραφείο RE/MAX Plus στα Νότια Προάστια αποτελεί τον σταθερό συνεργάτη ξένων επενδυτών ακινήτων που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στο εγχώριο real estate. Έχει χτίσει τη φήμη του μέσα από την πραγματοποίηση εκατοντάδων επιτυχημένων αγοροπωλησίων ακινήτων από το 2006 που ξεκίνησε τη δραστηριότητα του στον Άλιμο.

Αν λοιπόν έχετε ακίνητο προς πώληση και θέλετε τη βοήθεια ενός αξιόπιστου μεσιτικού γραφείου με διεθνές πελατολόγιο γιατί να μην έρθετε σε επαφή μαζί μας; Καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 9851222 ή συμπληρώστε αυτή τη φόρμα επικοινωνίας μαζί μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.