«Σεπτεμβριανά 1955-Απελάσεις 1964: Η επόμενη μέρα»
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις» με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής διοργανώνουν τηνΤετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) την εκδήλωση «Σεπτεμβριανά 1955-Απελάσεις 1964: Η επόμενη μέρα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Άγγελος Συρίγος, Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής – Βουλευτής Α΄ Αθηνών και ο Δρ. Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβης επί τιμή και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Τον συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κων/πολη κ. Γιάννης Μανδαλίδης.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του εικαστικού διαγωνισμού και θα γίνει η βράβευση των νικητών.

Τα έργα όλων των συμμετεχόντων θα εκτεθούν στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος τιμής ένεκεν καταξιωμένοι ζωγράφοι και εικαστικοί, όπως οι Στ. Βατανίδης, Θ. Δαυλός, Χρ. Παλάντζας, Ν.Γ. Παπουτσίδης, Κ. Γεωργίου και ο Α.Finch.

Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση με τα πρωτοσέλιδα ελληνικών,

τουρκικών και κυπριακών εφημερίδων που κυκλοφόρησαν τις μέρες που ακολούθησαν τα δραματικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955 και θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ και τα αρχεία των «Ρωμηών Πράξεις».

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.