Περιφέρεια Αττικής – Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το in.gr: Ο Χαρδαλιάς κοντά σε εκλογή από τον πρώτο γύρο
Φαίνεται πώς η επιλογή του πρωθυπουργού να «κόψει» τον Γιώργο Πατούλη από υποψήφιο περιφερειάρχη για την Περιφέρεια Αττικής ήταν μια κίνηση που έδωσε ξανά δυναμική στο συνδυασμό που υποστηρίζει η ΝΔ.

Και αυτό γιατί ενώ καταγράφεται σημαντική δυσαρέσκεια και για το γενικότερο κλίμα και για τα ειδικότερα προβλήματα της Αττικής, εντούτοις ο Νίκος Χαρδαλιάς όχι μόνο έχει ένα καθαρό προβάδισμα από τους συνυποψηφίους του, αλλά διεκδικεί με αξιώσεις να εκλεγεί ακόμη και από τον πρώτο γύρο.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα από την έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η Metron Analysis και παρουσιάζει το in.

Σαφές εκλογικό προβάδισμα – ενδεχόμενη εκλογή από τον πρώτο γύρο
Η δυναμική που δείχνει να έχει, σε δημοσκοπικό επίπεδο τουλάχιστον, η υποψηφιότητα Χαρδαλιά αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου.

Ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιος παίρνει 42%, μία ανάσα πριν το όριο του 43% που εξασφαλίζει εκλογή από τον πρώτο γύρο. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis του δίνει μια εντυπωσιακή διαφορά 31% από τον δεύτερο Γιάννη Σγουρό που έχει 11%.

Χαμηλά κινείται ο υποστηριζόμενος επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ιωακειμίδης στο 7% (σημειώνεται ότι αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο Σγουρού). Έκπληξη το 6% της υποστηριζόμενης από το ΜέΡΑ25 και τη Λαϊκή Ενότητα Μαριάνας Τσίχλη, πιο πάνω από το 4% της Γιάννη Πρωτούλη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ.

Τα σενάρια του δεύτερου γύρου
Σε περίπτωση που πάμε σε δεύτερο γύρο, η δημοσκόπηση προβλέπει μια καθαρή επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά. Εάν βρεθεί αντίπαλος με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, το 51% δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει, ενώ τον Ιωακειμίδη το 20%, ενώ εάν βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γιάννη Σγουρό, το 47% θα τον στηρίξει, ενώ το 25% τον Σγουρό. Αυτό δείχνει ότι ο Σγουρός, σε αυτή τη φάση προηγείται του Ιωακειμίδη ως προς την πρόθεση ψήφου και τη συνολική δυναμική.

Δείτε περισσότερα στο in.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.