Άλιμος: Διάλεξη του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Lin Lecheng
Το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αθήνας, ο Ελληνοκινεζικός Σύλλογος Πολιτιστικής & Καλλιτεχνικής Ανταλλαγής και το MIN Art Center σας προσκαλούν στην διάλεξη “Chinese Stories-The Beauty of Fibre Art and Spatial Application”  του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και καθηγητή της Ακαδημίας Τεχνών και Design του Tsinghua University, Lin Lecheng.

O καθηγητής Lin Lecheng μας ταξιδεύει στην βαθιά πολιτιστική κληρονομιά της τέχνης των ινών και την χειροποίητη γοητεία τους. Η ομορφιά της παράδοσης της τέχνης των ινών συνδιαλέγεται με σύγχρονες τεχνικές και καινοτομίες εμπνευσμένες από τη φύση της υλικότητας και τη χωρική αντανάκλασή της, μέσα από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Πρόκειται για μια διεπιστημονική προσέγγιση στην έρευνα της fiber art, προσανατολισμένη σε σύγχρονα αισθητικά δεδομένα, εμπνευσμένη από τη σύγχρονη καθημερινή ζωή. Μια κριτική θεώρηση  απέναντι στη μονοτονία της σύγχρονης πραγματικότητας, η οποία ανατρέπεται μέσα από την επαφή με τη φύση, τις τεχνικές και τα υλικά που παράγει. Η τέχνη της ίνας δεν αντιπροσωπεύει απλώς μια παραδοσιακή τεχνική, αλλά παρουσιάζει θέματα και έννοιες με παγκόσμια δυναμική χωρίς όρια.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Μέσα από αυτή τη διάλεξη, ο Lin Lecheng επιδιώκει μια αλληλεπίδραση με το ελληνικό κοινό, παρουσιάζοντας την τέχνη των ινών, την ιστορία της, καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές και εφαρμογές της στο χώρο, στα πλαίσια ενός διαπολιτισμικού διαλόγου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, αλλά θα υπάρχει και μεταφραστής κατά τη διάρκεια της διάλεξης.

Ο Lin Lecheng είναι καθηγητής στην Ακαδημία Τεχνών και Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Tsinghua και πρώην επικεφαλής του Τμήματος Τεχνών και Χειροτεχνίας. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Fiber Art της Chinese Arts and Crafts Society, ερευνητής της Εθνικής Ακαδημίας Ζωγραφικής της Κίνας, αξιολογητής των Chinese Arts and Crafts Masters, επιμελητής του Shanghai Qingkongrenju Art Museum, αναπληρωτής διευθυντής της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών του Chengdu και νικητής του Achievement Award του China Design Contribution Award. Έχει σημειώσει πολλές διακρίσεις και βραβεία στην Κίνα και στο εξωτερικό και έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, συμπεριλαμβανομένων δημοσιεύσεων και επιτευγμάτων επιστημονικής έρευνας.

Παράλληλα με τη διάλεξη, η έκθεση «Flowers & Fruits» του βραβευμένου καθηγητή της Κινεζικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών Zhu Tao θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου 2023.

Το MIN Art Center, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, προωθεί την ανάπτυξη διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, σε ένα διαδραστικό πολιτιστικό περιβάλλον γεμάτο τέχνη. Το MIN Art Center είναι η πρώτη κινεζική γκαλερί στην Ελλάδα και εκπροσωπεί καλλιτέχνες από την Κίνα και σύντομα από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως το MIN Art Center πραγματοποιεί ανταλλαγές καλλιτεχνών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβρη 2023 στις 19:00

Min Art Center, Ευβοίας 38, Άλιμος

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10:00-21:00

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.