Ίδρυση μη κρατικής ιατρικής σχολής στο Ελληνικό
Κατ’ αρχήν συμφωνία για τη σύσταση κοινοπραξίας η οποία θα λειτουργήσει ανώτατη πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα έχουν υπογράψει το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners και το μεγαλύτερο κυπριακό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (University of Nicosia – UNIC).

΄Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου στην Καθημερινή, η συμφωνία αφορά την προοπτική λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος ιατρικής σχολής, που θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση σε εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Ειδικότερα, υπάρχει ήδη συμφωνία για την αγορά των εγκαταστάσεων της πρώην Olympic Catering, οι οποίες διαθέτουν δομημένη επιφάνεια της τάξης των 8.000 τετραγωνικών μέτρων. Η πανεπιστημιακή σχολή ιατρικής του UNIC σχεδιάζεται να λειτουργήσει με τα αυστηρότατα πρότυπα που λειτουργεί και στη Λευκωσία και σε συνεργασία με τις κλινικές που ελέγχει η CVC Capital στην Αθήνα όπου οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα τμήματα που απαιτούν παρουσία και μαθητεία σε νοσοκομείο.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Με βάση τα προβλεπόμενα για τους τίτλους σπουδών στην αλλοδαπή και την ισχύ τους στην Ελλάδα, που αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, σε πλήρη συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Συντάγματος, το πτυχίο της ιατρικής του εν Ελλάδι παραρτήματος του UNIC αναμένεται να αναγνωρίζεται κανονικά. Όπως άλλωστε αναγνωρίζονται ήδη τα πτυχία του από την Κύπρο. Η αναγνώριση θα εδράζεται στην πρόβλεψη ότι εφόσον αναγνωρίζεται στην Ελλάδα πτυχίο πανεπιστημίου του εξωτερικού, τότε θα αναγνωρίζεται και το πτυχίο παραρτήματος του πανεπιστημίου αυτού που λειτουργεί στην Ελλάδα. Πάντοτε υπό αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας της σχολής και απονομής των σχετικών τίτλων. Δείτε περισσότερα στο kathimerini.gr

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ίδρυση μη κρατικής ιατρικής σχολής στο Ελληνικό

  • 25/08/2023 at 8:37 μμ
    Permalink

    Εδώ λέγανε ότι μη ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.. Και ο Άγιος λάδι θέλει όταν πάμε στην εκκλησία..

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.