Οδηγίες για σωστή επιλογή σχολών από τον Δήμο Γλυφάδας
Χρήσιμες πληροφορίες, οδηγίες και υπεύθυνη ενημέρωση για τις σχολές και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και τα όσα ισχύουν σχετικά με τις μετεγγραφές, είχαν οι απόφοιτοι Λυκείου που παρακολούθησαν το σεμινάριο το οποίο διοργάνωσε δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης και καριέρας Labora, για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Η αγωνία των υποψηφίων φοιτητών και των οικογενειών τους, τώρα, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι να μπορέσουν να βρουν σχολές με προοπτικές εργασίας. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει σε συγκεκριμένες επιλογές. Ζώντας από κοντά την αγωνία αυτή, των οικογενειών της Γλυφάδας μας, διοργανώσαμε εξειδικευμένα σεμινάρια με τους πλέον ειδικούς, τους οποίους και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσφορά τους στους κατοίκους της πόλης μας. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, να ασκήσουν ένα επάγγελμα που θα το αγαπήσουν και θα είναι ευτυχισμένα», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης του σεμιναρίου.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
«Η ενημέρωση ήταν πολύτιμη για αποφοίτους και γονείς, οι απορίες τους απαντήθηκαν με τρόπο υπεύθυνο και κατανοητό και έμειναν όλοι απολύτως ικανοποιημένοι. Το πιο σπουδαίο είναι να μπορέσουν να επιλέξουν οι υποψήφιοι φοιτητές σχολές με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και εκεί εστιάσαμε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ο οποίος είχε την ευθύνη και τον συντονισμό του σεμιναρίου.

Η ενημέρωση έγινε ανά επιστημονικό πεδίο, από τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Καριέρας, ο οποίος προέβη σε πλήρη ανάλυση των σχολών αλλά και των προοπτικών των αποφοίτων τους στη μελλοντική αγορά εργασίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.