Νέα Σμύρνη: Ερωτήματα Κουτελάκη στην Περιφέρεια και τον Δήμο για τα έργα στο κλειστό της Αρτάκης
Για εκλογικού χαρακτήρα εντυπώσεις, κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, σχετικά με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα έργα στο κλειστό της Αρτάκης. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Ποιότητα Ζωής”:

«Πανηγυρίζει» η Περιφέρεια Αττικής ότι τα έργα στο ΚΛΕΙΣΤΟ της ΑΡΤΑΚΗΣ «ξεκόλλησαν».
«Σιωπά» ο Δήμος Ν.Σμύρνης.
Δεν φαίνεται να χαίρεται για την εξέλιξη αυτή ή τουλάχιστον δεν το δείχνει. Γιατί άραγε ;
Σε ένα έργο η Σύμβαση για την κατασκευή του οποίου υπεγράφη τον Ιούνιο του 2021. Ένα έργο που σύμφωνα με την Σύμβαση του θα έπρεπε να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2023.
Ένα έργο που πριν ακόμα ξεκινήσει «πήρε» Συμπληρωματική Σύμβαση 1εκ.ευρώ.
Ένα έργο που βρίσκεται στο 10% της εξέλιξης του.
Σε ένα έργο που είναι «ακινητοποιημένο» κυριολεκτικά από τον Σεπτέμβριο του 2022…
Οι πέντε (5) εργάτες που απλώνουν σίδερα στην βάση του για μερικές μέρες τώρα είναι κάτι από το τίποτα. Αν και αυτό το “κάτι γίνεται”, Ιούλιο μήνα , για να σταματήσει τον Αύγουστο (όπως όλα τα έργα) και να ξεκινήσει πάλι λίγες μέρες πριν από τις Περιφερειακές εκλογές , δεν μας αφήνει ανυποψίαστους.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

1) Γιατί στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια αποφεύγει να αναφέρει το πότε μετά το «ξεκόλλημα» του, θα παραδοθεί το έργο… το 2024 ή το 2025 ή το 2026 ή πότε τέλος πάντων. Σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του Αναδόχου θα πρέπει να έχει παραδοθεί τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2024 (ανέκδοτο).
2) Γιατί ο Δήμος μας δεν πανηγυρίζει παρέα με την Περιφέρεια για το «ξεκόλλημα». Μαζί δεν πανηγύριζαν για την έναρξη; Μαζί δεν ανακοίνωσαν άπειρες φορές ότι σε δύο χρόνια από το 2021 θα ολοκληρωθεί..
3) Πόσο εντατικά θα συνεχιστούν οι εργασίες μετά τις Περιφερειακές Εκλογές οι εργασίες ώστε στις αρχές του 2024 να είμαστε αντί για το αδύνατο 100% στο εφικτό 25% του φυσικού αντικειμένου του έργου;
4) Γιατί ο Δήμος την περίοδο από το 2020 που αναμένονταν η υπογραφή της Σύμβασης μέχρι σήμερα άλλαξε τρείς (3) Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών ;
Eμείς υποψιασμένοι πιά … θα χαρούμε μόνο όταν δούμε πραγματική εξέλιξη στο έργο και όχι «άλλοθι» για εκλογικού χαρακτήρα εντυπώσεις.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Με την δυναμική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεπεράστηκε άλλος ένα σκόπελος στην υλοποίηση της κατασκευής του νέου κλειστού Γυμναστηρίου βιοκλιματικού-πολυδύναμου αθλητικού κέντρου του Δήμου Νέας Σμύρνης. Η ανέγερση προχωρά απρόσκοπτα καθώς βρέθηκαν οι λύσεις που απαιτούνταν ώστε τα έργα να προχωρήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει.

Η κατασκευή του Βιοκλιματικού γυμναστηρίου, χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 21.800.000 ευρώ. Η επανέναρξη των εργασιών, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων προσωπικών ενεργειών του Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα για τις επιπλέον ανάγκες που «προέκυψαν λόγω αντικειμενικών συνθηκών», ώστε να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος των δύο ετών.
Το έργο, αν και είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, ωστόσο είχε σταματήσει εξαιτίας ελλείψεων στο σχεδιασμό, ενώ προέκυψαν επιπλέον προβλήματα μετά από απαιτήσεις του αναδόχου. Ο ελλειμματικός προϋπολογισμός, η έλλειψη μελετών εφαρμογής, η λάθος άδεια δόμησης και η κατάληψη του χώρου κατασκευής είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που χρειάστηκε να διαχειριστεί η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη και υπογράμμισε, τη προσωπική του βούληση, αλλά και των στελεχών της Περιφέρειας, παρά τα όποια προσκόμματα να κατασκευαστεί το έργο. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισήμανε, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Ν. Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την έναρξη του έργου, το οποίο ήταν «κολλημένο» για 2 χρόνια.
«Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και πλέον είμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε στη κατασκευή ενός σημαντικού αθλητικού κέντρου για τον κόσμο της Νέας Σμύρνης και τους κατοίκους της. Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Παρά τις συνεχείς δυσκολίες συνεχίσαμε ακάθεκτοι να στηρίζουμε το έργο, ενώ καλύψαμε και επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προέκυψαν, προκειμένου να αποσοβήσουμε και τον κίνδυνο να σταματήσει και πάλι», επισήμανε ο Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα έργο, το οποίο «θα αποτελεί ένα “κόσμημα” για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο, αλλά και ως κέντρο πολιτισμού».

Το νέο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο κατασκευάζεται επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης, στη θέση του παλιού κλειστού γυμναστηρίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα 3.514 θέσεων, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη – κατά το δυνατόν – ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα διαθέτει επίσης όλες όσες κρίνονται απαραίτητες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης. Ο συνδυασμός της ενεργειακής κάλυψης με τη βιοκλιματική αντιμετώπιση των συστημάτων δόμησης θα προβάλλει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του κτιρίου όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.