Μουσικός περίπατος στην ιστορία του Παλαιού Φαλήρου
Ένας ξεχωριστός περίπατος στο Παλαιό Φάληρο, στο πλωτό Ναυτικό Μουσείο – Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, στην παραλιακή ζώνη της πόλης και στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πλοίο-μουσείο, να «ταξιδεύσουν» στην ιστορία και να μυηθούν σε σημαντικές λεπτομέρειες της ναυτικής μας ιστορίας, ενώ παράλληλα, ανέτρεξαν στην ναυτική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου, από την αρχαιότητα έως σήμερα.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Επίσης ξεναγήθηκαν στο αρχαίο λιμάνι, μυήθηκαν στην ιστορία του ενώ η βόλτα ολοκληρώθηκε στο πάρκο του Αγ. Γεωργίου, όπου οι συμμετέχοντες άκουσαν την ιστορία του σημαντικού αυτού τοπόσημου, το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του Αποστόλου Παύλου στην Αττική.

Η όμορφη ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την υπέροχη μουσική παρουσίαση από την μπάντα “ΑΥΡΑ” με τον Κλέωνα Νικολάου όπου το κοινό απόλαυσε γνωστά τραγούδια.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς περί τα 70 άτομα, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την ξενάγηση ενώ και σε αυτή την έξοδο, οδηγός και συνοδοιπόρος ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Ο περίπατος διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Πλωτού Μουσείου Θωρηκτού Αβέρωφ και τη δράση συντόνισε η υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου – Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος επαίνεσε τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες για την δράση των ιστορικών και θεματικών Περιπάτων και με αφορμή το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο τελευταίος γι΄ αυτή την περίοδο, τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο η δράση θα συνεχισθεί ανανεωμένη, με νέους προορισμούς και θέματα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.