«Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας» με δωρεάν είσοδο στον Άγιο Δημήτριο




Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου παρουσιάζει το «Θέατρο Τέσσερις Εποχές» με το έργο του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου«Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας», στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

Η συγκλονιστική παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Θεάτρου Τέσσερις Εποχές», Γιάννης Μόρτζος, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, αν και δεν ενδείκνυται για μαθητές Δημοτικού Σχολείου, και με τρόπο συγκινητικό, καθώς και με πηγαίο χιούμορ περνάει πολλά και ιδιαίτερα μηνύματα για την ευαισθητοποίηση των φιλοζωικών συνειδήσεων και όχι μόνο.

Εξάλλου τα ζώα είναι ένας μικρόκοσμος, που σκιαγραφεί έναν μεγαλύτερο, τον κόσμο των ανθρώπων κι αυτοί οι δυο κόσμοι είναι αλληλένδετοι. Η αγάπη και η φροντίδα των ζώων τόσο σε επίπεδο κρατικό όσο και σε προσωπικό είναι δείγματα πολιτισμού ενός λαού.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας ύμνος για τη μαγική σχέση ανθρώπου και σκύλου μέσα από τη σπαραχτική φωνή ενός σκύλου. Όσοι στη ζωή τους αγάπησαν παράφορα μπορούν να αντισταθούν στο θάνατο και να επιστρέψουν στη γη για να συναντήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ένας απ’ αυτούς είναι και η Τζοκόντα, που τριάντα χρόνια μετά το θάνατό της επιστρέφει και κατασκηνώνει κάτω από την πολυκατοικία που μένει το αφεντικό της. Έχει μόνο επτά μέρες προθεσμία να δει ΕΚΕΙΝΟΝ που αγάπησε τόσο πολύ για μια ακόμα φορά. Περιμένοντας την κατακλύζουν οι μνήμες. Μα εκείνο που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην ψυχή της είναι το καθοριστικό ζεϊμπέκικο. Και οι μέρες περνούν. Και η έβδομη μέρα πλησιάζει αλλά εκείνος δεν έχει φανεί ακόμα. Θα τον συναντήσει τελικά; Και η λύτρωση;
Οι ωκεανοί συγκίνησης που αναβλύζουν από αυτό το έργο θα αγκαλιάσουν και τον πιο σκληρό θεατή.



Ερμηνείες
Τζοκόντα: Γιούλη Ζήκου.
Κυρ Παντελής, Τζακ, Φαγάνας, Αφεντικούλης: Μάριος Τζανακάκης.

Συντελεστές
Συγγραφέας: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Δραματουργική Επεξεργασία: Γεωργία Ελένη Ζήκου
Σκηνικά/Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Τάκης Μπινιάρης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Video Art: Βαγγέλης Καλαϊτζής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Τζανακάκης
Φωτογράφιση: Ζώης Σφακιανάκης – Τριανταφύλλου
Πρόγραμμα Παράστασης: Εκδόσεις Αιγόκερως

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.