Παλαιό Φάληρο: Ο Δημήτρης Μητρέλλος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος




Μία μέρα μετά την ανακοίνωση παραίτησης και ανεξαρτητοποίησής του, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Μητρέλλος, κάνει γνωστό ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία στο Παλαιό Φάληρο. Δείτε τι αναφέρει για την απόφασή του:

“Σε καιρούς που το αυτονόητο τείνει να γίνει ζητούμενο, η κοινωνία αναζητά το έντιμο, το δημιουργικό, το υγιές.
Έτσι μια ομάδα Παλαιοφαληριωτών που εκπροσωπεί όλο το κοινωνικό φάσμα και εκφράζει το σύνολο των δημοτών, δίχως εξαιρέσεις και κομματικές εξαρτήσεις, αποφάσισε να στηρίξει τον μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο Πόλεως Παλαιού Φαλήρου Δημήτρη Μητρέλλο, στην προσπάθεια του για ανάληψη της Δημαρχίας του Δήμου μας.
Με αυτά τα δεδομένα ιδρύσαμε την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη “ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”.
Σκοπός μας είναι η συσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων της Φαληρικής κοινωνίας, με στόχο την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και την αποκατάσταση της χαμένης αίγλης της πόλης μας.
Κύριο μέλημα μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, απέναντι στην έλλειψη οράματος, παρακμής και πελατειακού καθεστώτος που κυριαρχούν.
Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες του σημερινού Δημάρχου με αφορμή την παραίτησή του Δημήτρη Μητρέλλου, είναι αξιοθρήνητες και δείχνουν πανικό αλλά και το χαμηλό πολιτικό επίπεδο που επικρατεί στις τάξεις της σημερινής διοίκησης.
Στα ψέμματα αυτά η παράταξή μας ΦΑΛΗΡΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα απαντήσει με έργα, προτάσεις, δημιουργική διάθεση και ήθος που θα αγκαλιάσει όλες τις Παλαιοφαληριώτισες και όλους τους Παλαιοφαληριώτες.”

Με δελτίο τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ το πρωί της Πέμπτης (8/6/2023), ο δήμος Παλαιού Φαλήρου, κάνει λόγο για απόλυση του αντιδημάρχου, λόγω πλημμελούς άσκησης των αρμοδιοτήτων του. Ο Δημήτρης Μητρέλλος, ανακοίνωσε χθες την παραίτηση – ανεξαρτητοποίησή του. Δείτε το δελτίο τύπου του δήμου:

“Με γνώμονα την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων του Δήμου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος με την υπ. αριθμ. 479/7-6-2023 αποφασίζει:



Την ανάκληση του Αντιδημάρχου κ. Μητρέλλου Δημητρίου, πριν από τη λήξη της θητείας του, εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης και μακρόχρονης αδικαιολόγητης απουσίας του από τα όρια της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου, καθώς και της περιορισμένης παρουσίας του όταν βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου, αν και έμμισθος Αντιδήμαρχος, με συνέπεια την πλημμελή άσκηση των αρμοδιοτήτων του.

Αντιδήμαρχος Πόλης ορίζεται η τ. Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ναυτιλίας & Ανάπτυξης Παραλιακού Μετώπου και Δημοτική Σύμβουλος κα Μιχαλοπούλου Μαρία του Πανογιάννη.

Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ναυτιλίας & Ανάπτυξης Παραλιακού Μετώπου ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καρκατσέλης Δημήτριος του Ευαγγέλου.”

Ο Δημήτρης Μητρέλλος στην επιστολή του έκανε αναφορά για “έλλειψη οράματος και δημιουργίας, αντίληψη πως το Φάληρο είναι μόνο η παραλία και απουσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής”

Δείτε αναλυτικά:

“ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του Αντιδημάρχου Πόλεως, του Προέδρου Δ.Σ. του ΝΠΙΔ ‘ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, την Επιτροπή Ισότητας Φύλων και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της οποίας είμαι αναπληρωματικό μέλος.
Επίσης ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίηση μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου.
Η έλλειψη οράματος και δημιουργίας, η αντίληψη πως το Φάληρο είναι μόνο η παραλία, η απουσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, καθώς και τα προσκόμματα αλλά και η συνεχής υποβάθμιση του έργου και των δυνατοτήτων μου, με οδηγούν στην λήψη αυτής της απόφασης, αφού η έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας πλέον τείνει να γίνει καθημερινότητα.
Θεωρώ ότι με τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση, είναι μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια προσφοράς μου περαιτέρω.
Ευχαριστώ το σύνολο των εργαζομένων στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου που σε καθημερινή βάση υπερβάλλοντες εαυτούς με βοήθησαν στο έργο μου ώστε να διατηρήσουμε το Φάληρο καθαρότερο από ποτέ, να κατεβάσουμε τον ΜΟ αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών εντός 24 ωρών και παράλληλα να τοποθετήσουμε την ανακύκλωση σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ανάμεσα στους εξήντα έξι δήμους της Περιφέρειας Αττικής.
Ευχαριστώ το επιστημονικό και το βοηθητικό προσωπικό του ΝΠΙΔ ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, που με αυταπάρνηση και υπεράνθρωπες προσπάθειες με βοήθησαν ώστε να βγάλουμε την δομή από την δύσκολη θέση και την εσωστρέφεια που είχε περιέλθει τα τελευταία χρόνια και να την αναδείξουμε ως μια από τις καλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες δομές της χώρας σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ειδικών ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Εργασίας.
Ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία όλους τους καλλιτέχνες – εικαστικούς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας «Χρώματα και Όνειρα» την οποία οραματίστηκα, δημιούργησα και ηγήθηκα, κατά τα παραγωγικότερα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της και η οποία προσέφερε στον Δήμο μας 130 έργα ζωγραφικής, αποτυπωμένα σε διάφορα κτήρια, καφάο και άλλα εξωτερικά σημεία του Παλ. Φαλήρου.
Επίσης ευχαριστώ όλες και όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για την άψογη συνεργασία μας.
Τέλος ευχαριστώ όλες και όλους τους Παλαιοφαληριώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του 2019 και θα με ξαναστηρίξουν στις ερχόμενες.
Προσβλέπω σε μια καλύτερη, ανεξάρτητη και δημιουργικότερη δημοτική αρχή με προτεραιότητα στον δημότη και τα προβλήματα της καθημερινότητας του, χωρίς κομματικά δεκανίκια και παρεμβάσεις.
Με τιμή Δημήτριος Μητρέλλος”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.