Γλυφάδα: Ένα όνειρο γενεών γίνεται πραγματικότητα – Γέφυρα-περίπατος θα ενώνει την πόλη με την παραλία
14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε ο Δήμος Γλυφάδας για τη δημιουργία μίας γέφυρας – περιπάτου («Εσπλανάδα») που θα ξεκινάει από το Δημαρχείο της πόλης και θα καταλήγει στην παραλία. Μία ανάπλαση – ορόσημο όπως την χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

“Ένα όνειρο γενεών ολόκληρων Γλυφαδιωτών γίνεται πραγματικότητα και η χαρά μας γι’ αυτό είναι πολύ μεγάλη” λέει ο δήμαρχος
“Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κοντινό μέλλον. Εξασφαλίσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από μελέτες, προσπάθειες και κόπους ετών και πλέον ξεκινάμε ολοταχώς ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας:
Μια γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που συνδέει το παραλιακό μας μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης μας και η οποία θα ξεκινάει μπροστά από το Δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία.
Και μαζί ένα έργο μείζονος σημασίας, στον ίδιο χώρο, ένα υπόγειο πάρκινγκ με πολλές εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

Έτσι θα δοθεί οριστική απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα για την πόλη μας:
Η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο και η σύνδεση της πόλης με το παραλιακό της μέτωπο με τρόπο καινοτόμο, σύγχρονο και οικολογικό!
Με μια ανάπλαση-ορόσημο για τη Γλυφάδα μας, η οποία ασφαλώς θα συνδεθεί και με την μελλοντική δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επέκταση της Γραμμής 2. Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα.

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για την «λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο», όπως γράφει η απόφαση της κυβέρνησης στο σχετικό ΦΕΚ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα.”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα: Ένα όνειρο γενεών γίνεται πραγματικότητα – Γέφυρα-περίπατος θα ενώνει την πόλη με την παραλία

  • 08/06/2023 at 3:34 μμ
    Permalink

    Μπράβο για το έργο, με τις παραλίες τι θα κάνουμε Δήμαρχε ?

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.