Έκθεση της φωτογραφικής ομάδας του Δήμου Αλίμου
Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Δάσκαλος Φωτογραφίας

Η Φωτογραφική ομάδα του Δήμου Αλίμου (Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αλίμου) κλείνει δεκαέξι χρόνια και σας προσκαλεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στις 19.30 στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με γενικό τίτλο “διασπορά”. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου ( Αίθουσα ΙΙ ).


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Με δάσκαλο και πολύτιμο καθοδηγητή στο στήσιμο της έκθεσης, τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, η ομάδα θα αποδείξει την αγάπη της για την φωτογραφία όπως το κάνει κάθε χρόνο τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Η ομορφιά της φύσης και των «στιγμών», όπως αυτά μπορούν να αποτυπωθούν από τον φακό, τα συναισθήματα που αντανακλώνται σε κάθε εικόνα μας, υιοθετούν την έννοια και όχι την λέξη «ομάδα» τελικά. Με σκοπό να παρουσιάσουν πρωταρχικά τις διάφορες τεχνικές που εφαρμόστηκαν όλη την Φωτογραφική Χρονιά, αλλά τελικά το συνολικό έργο αποτελεί μια εικαστική πρόταση στο χώρο της Φωτογραφίας.

Επίσης εκτός της ομαδικής έκθεσης δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο που θα επισκεφτεί την έκθεση να κρίνει τον κάθε φωτογράφο ξεχωριστά μέσα από μια σειρά φωτογραφιών σε ατομικό επίπεδο πλέον.

Συμμετέχουν: Εύη Βενάκη, Λούλα Βρετού, Σοφία Γκούμα, Μαρία Γρυπαίου, Αντα Δάβαρη, Αργυρώ Δασκαλάκη, Βασιλική Διαμαντίδου, Έφη Ζήση, Σύνθια Ιατρίδου, Μίνα Ιωαννίδου, Κωνσταντίνα Καλέζου, Χριστίνα Καλημέρη, Τζένη Κατελούζου, Χρήστος Κουτσικόπουλος, Nίκος Κουτσογιάννης, Βασίλης Κωστόπουλος, Θωμάς Λαλιώτης, Ανέστης Λεβισιάνος, Βασιλική Μέκιου, Στέλιος Μένεγας, Καλαμιώτισσα Νομικού, Έλλη Ξείππα, Αθηνά Παλαμπουγιούκη, Γιώργος Παναγιωτίνος, Νίκος Πανόπουλος, Νίκος Παπαβασιλείου, Βασίλης Πατσούρας, Ελένη Πιπερίδου, Κρυσταλένια Πούλου, Ζωή Πρέτσιου, Άννα-Ζιζέλ Σάμπαλη, Δημήτρης Σανιδάς, Διονύσης Σγούρος, Αρτεμησία Τζωρτζάτου, Κλεοπάτρα Τσιριμώκου

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Δάσκαλος Φωτογραφίας

Info

“διασπορά”

Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου ( Αίθουσα ΙΙ ), Λεωφ. Ιωνίας 96, Άλιμος

Ημερομηνία: Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 19.30

Διάρκεια: 9 έως 16 Ιουνίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17.00-21.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Φωτογραφία εξωφύλλου: /Φωτογραφική ομάδα Αλίμου – ΘΟΠΠΑ

Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

«Όσο ζω μαθαίνω και όσο μαθαίνω ζω»

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα… χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους – όπως μας είπαν – δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους.

Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.

διασπορά η [δiasporá] Ο24 : 1. μετακίνηση των μελών ενός συνόλου σε διάφορα σημεία, έτσι ώστε να μη βρίσκονται μαζί: Επιβάλλεται η απομάκρυνση των εργοστασίων από την Aθήνα και η ~τους σε όλη τη χώρα. ~ των βλημάτων του πολυβόλου / των θραυσμάτων της βόμβας. || (στρατ.) Θέσεις / χώρος διασποράς. || (στατ.) H ~ των τιμών. || (για σύνολο προσώ πων) απομάκρυνση, συνήθ. ομαδική, από τη χώρα και με επέκταση ο εν λόγω πληθυσμός: H ~ των Εβραίων μετά την υποταγή στους Ρωμαίους. Οι Έλληνες της διασποράς. 2. διάδοση: Συνθήκη για μη ~ των πυρηνικών όπλων. || (για πληροφορία, ιδίως ανακριβή): Kαταδικάστηκε για ~ψευδών ειδήσεων.

[λόγ.: 1: ελνστ. διασπορά· 2: σημδ. αγγλ. dissemination]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.