Άλιμος: Το τρακ του Κονδύλη όταν βρέθηκε απέναντι σε δεκάδες φωτογράφους
Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (9/6/2023), τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με γενικό τίτλο “διασπορά”, της Φωτογραφικής ομάδας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αλίμου. Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης μίλησε με θερμά λόγια για τον εξαίρετο δάσκαλο, Γιάννη Γιαννακόπουλο, το υψηλό επίπεδο των φωτογραφιών, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί το τρακ του στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αφού για πρώτη φορά είχε απέναντι του τόσους φωτογράφους, πανέτοιμους να απαθανατίσουν την κάθε στιγμή.

Η Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Μαρία Ξένου, αιφνιδιάστηκε ευχάριστα από τα μέλη της ομάδας, με την τούρτα που της προσέφεραν, λόγω των γενεθλίων της που συνέπεσαν με τα εγκαίνια. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια στη Foni Tou Alimou


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια στη Foni Tou Alimou

Με δάσκαλο και πολύτιμο καθοδηγητή στο στήσιμο της έκθεσης, τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, η ομάδα θα αποδείξει την αγάπη της για την φωτογραφία όπως το κάνει κάθε χρόνο τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Η ομορφιά της φύσης και των «στιγμών», όπως αυτά μπορούν να αποτυπωθούν από τον φακό, τα συναισθήματα που αντανακλώνται σε κάθε εικόνα μας, υιοθετούν την έννοια και όχι την λέξη «ομάδα» τελικά. Με σκοπό να παρουσιάσουν πρωταρχικά τις διάφορες τεχνικές που εφαρμόστηκαν όλη την Φωτογραφική Χρονιά, αλλά τελικά το συνολικό έργο αποτελεί μια εικαστική πρόταση στο χώρο της Φωτογραφίας.

Επίσης εκτός της ομαδικής έκθεσης δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο που θα επισκεφτεί την έκθεση να κρίνει τον κάθε φωτογράφο ξεχωριστά μέσα από μια σειρά φωτογραφιών σε ατομικό επίπεδο πλέον.

Συμμετέχουν: Εύη Βενάκη, Λούλα Βρετού, Σοφία Γκούμα, Μαρία Γρυπαίου, Αντα Δάβαρη, Αργυρώ Δασκαλάκη, Βασιλική Διαμαντίδου, Έφη Ζήση, Σύνθια Ιατρίδου, Μίνα Ιωαννίδου, Κωνσταντίνα Καλέζου, Χριστίνα Καλημέρη, Τζένη Κατελούζου, Χρήστος Κουτσικόπουλος, Nίκος Κουτσογιάννης, Βασίλης Κωστόπουλος, Θωμάς Λαλιώτης, Ανέστης Λεβισιάνος, Βασιλική Μέκιου, Στέλιος Μένεγας, Καλαμιώτισσα Νομικού, Έλλη Ξείππα, Αθηνά Παλαμπουγιούκη, Γιώργος Παναγιωτίνος, Νίκος Πανόπουλος, Νίκος Παπαβασιλείου, Βασίλης Πατσούρας, Ελένη Πιπερίδου, Κρυσταλένια Πούλου, Ζωή Πρέτσιου, Άννα-Ζιζέλ Σάμπαλη, Δημήτρης Σανιδάς, Διονύσης Σγούρος, Αρτεμησία Τζωρτζάτου, Κλεοπάτρα Τσιριμώκου

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Δάσκαλος Φωτογραφίας

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια στη Foni Tou Alimou

Info

“διασπορά”

Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου ( Αίθουσα ΙΙ ), Λεωφ. Ιωνίας 96, Άλιμος

Διάρκεια: 9 έως 16 Ιουνίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17.00-21.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Φωτογραφία εξωφύλλου: /Φωτογραφική ομάδα Αλίμου – ΘΟΠΠΑ

Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

«Όσο ζω μαθαίνω και όσο μαθαίνω ζω»

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα… χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους – όπως μας είπαν – δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους.

Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.