The Road Experience: Από τον Άλιμο στις Βρυξέλλες, με ένα camper-van – Δύο Έλληνες φωτογράφοι ταξιδεύουν από τους επαρχιακούς δρόμους της Ευρώπης
Από τον Άλιμο στις Βρυξέλλες, με ένα camper-van, δύο Έλληνες φωτογράφοι ταξιδεύουν από τους επαρχιακούς δρόμους της Ευρώπης, αποφεύγοντας τους γρήγορους αυτοκινητόδρομους, και μας παρασύρουν σε μια διαφορετική στάση ζωής…

Χαμηλώνοντας ταχύτητα, η Κλειώ Ψαράκη και ο Άκης Χρήστου αναδεικνύουν με τις εικόνες τους και την προσωπική τους εμπειρία την ομορφιά στα ταπεινά, απλά και αθόρυβα στοιχεία του κόσμου μας, σε αυτά που μέσα στη βιασύνη της καθημερινότητας προσπερνάμε και τελικά αγνοούμε.
Το project πήρε το όνομα The Road Experience και είναι πολύ περισσότερα από ένα ταξίδι… Είναι φιλοσοφία ζωής. Είναι ένα κάλεσμα σε μια διαδρομή εσωτερικών αναζητήσεων και τελικά σε μια πορεία προς την αλήθεια της ίδιας της ύπαρξής μας.
Το The Road Experience έχει την αιγίδα του Δήμου Αλίμου και της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών και την υποστήριξη του Δήμου Ixelles στις Βρυξέλλες. Θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου από τον Άλιμο και θα καταλήξει την 1η Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ακολουθείστε την πορεία του The Road Experience στην ηλεκτρονική του σελίδα και στα
social media:
Website: theroadexperience.gr
Facebook: The Road Experience
Instagram: @the_road_experience

Οι φωτογράφοι
Συνταξιδιώτες με φαντασία, φωτογράφοι στιγμών με αξία, δημιουργοί εικόνων με δύναμη.
Η Κλειώ Ψαράκη και ο Άκης Χρήστου ταξιδεύουν σε δρόμους α΄γνωστους, ψάχνοντας την ομορφιά στην απλότητα και την αρμονία. Το εκπληκτικό ταξίδι της ζωής αποτελεί την έμπνευση που τους καλεί και τους ενώνει στο The Road Experience να μοιραστούν τις φωτογραφικές τους αναζητήσεις και να προχωρήσουν ως καλλιτέχνες, και ως άνθρωποι.

Ταξιδεύοντας με ένα camper-van ανακαλύπτω πώς ακόμα και το πιο ταπεινό στοιχείο της φύσης μπορεί να αναδειχθεί σε ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης… Κοιτάζοντας τις λεπτομέρειες, τα ασήμαντα που βρίσκονται τυχαία στο δρόμο μου, αυτά που συνήθως επιλέγουμε να μη βλέπουμε, αλλά που γεμίζουν κάθε εικόνα μας, αυτά τα ευτελή μικρά πλάσματα του πλανήτη μας με καλούν να τα δω και να τα αγαπήσω.
Η περιπλάνησή μου ανάμεσα σε πολύμορφες εικόνες, σε τόπους προσιτούς και μακρινούς, ανάμεσα σε λουλούδια, σπαρτά, ξερόχορτα και αγριολούλουδα, η άμεση επαφή μου με τη Μητέρα όλων μας, είναι έμπνευση και οδηγός μου σε αυτό το υπέροχο ταξίδι καλλιτεχνικής αναζήτησης και δημιουργίας. Η φωτογραφία μου είναι ο πιο απτός τρόπος να ζήσω στον κόσμο που ονειρεύομαι. Και να τον προσφέρω και στους γύρω μου.

Η κάθε εικόνα μου είναι μια ωδή στην πρωτογενή απλότητα κάθε ταπεινής ύπαρξης, που περιμένει χαμηλόφωνα να την διακρίνουμε και να την θαυμάσουμε, ώστε να μεταμορφωθεί σε μοναδικό στολίδι. Και κάθε ταξίδι μου έχει έναν προορισμό: την πηγή μέσα μας.
Η αγάπη μου για το ταξίδι και τη φωτογραφία παντρεύτηκαν και δημιούργησαν το The Road Experience.
Αυτό το ταξίδι, το δύσκολο, το μακρύ, από τους μικρούς και άσημους δρόμους, από άγνωστες διαδρομές, αυτό είναι το δικό μου βη΄μα προς το άγνωστο. η δική μου φωνή ελευθερίας (ή απελευθέρωσης), η δική μου απόφαση ζωής. Μετράω τις δυνάμεις μου κι όσο κι αν τις βρίσκω λίγες αποφασίζω να πάω! Να συναντήσω, να ανακαλύψω, να βρω τις απαντήσεις μου, να ανοίξω την πόρτα της δημιουργικότητάς μου, να μιλήσω για όσα έμαθα στη διαδρομή και να τα μοιραστώ με τον κόσμο που θέλει να ακούσει.
Γνωρίστε με μέσα από τα έργα και τα ταξίδια μου…
Κλειώ Ψαράκη – Φωτογράφος

Εμπνευσμένος ταξιδευτής, μοναδικός φωτογράφος, με ένα πηγαίο αυθεντικό ταλέντο και μια ελευθερία έκφρασης που σε καθηλώνει μπροστά στις εικόνες του. Ο Άκης Χρήστου είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που με την ξεχωριστή του φωτογραφική νότα θα δώσει πνοή και κίνηση στο ταξίδι μας.