Φανταστική Πρωτομαγιά στη Γλυφάδα: Πλημμύρισε με κόσμο ο «Δρόμος των Ποιητών»




Πλημμύρισε με κόσμο ο «Δρόμος των Ποιητών», στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας και τη φετινή Πρωτομαγιά. Όσοι βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη, έζησαν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από την 6η Έκθεση Οχημάτων Εποχής και τους ροκ ρυθμούς των 1550 και του Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ.

Ο Δήμος Γλυφάδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.) συνδιοργάνωσαν μια ρομαντική ανοιξιάτικη έκθεση με αυτοκίνητα αντίκες και άλλα ιστορικά οχήματα, η οποία πλαισιώθηκε από συναυλία του γνωστού συγκροτήματος 1550, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Μαζί τους, ο παλιός, γνωστός ροκάς Λάκης Παπαδόπουλος, που απογείωσε το κέφι. Ο δήμος Γλυφάδας μοίρασε στον κόσμο 2.000 γλαστράκια.

Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και άλλα οχήματα από τις δεκαετίες του ΄40, του ΄50 και του ΄60 απλώθηκαν σε κάθετη διάταξη γύρω από τον πεζόδρομο της Λαμπράκη, προσφέροντας θέαμα μοναδικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γλυφάδας. Σκαραβαίοι, Citroen 2CV, Renault 4CV, Mini, Fiat 500 και 600, Saab 92, Volvo PV444, ακόμη και αστικά λεωφορεία, στρατιωτικά τζιπ και ιστορικές μοτοσικλέτες, έκαναν το ρολόι του χρόνου να γυρίσει στα μέσα του περασμένου αιώνα. Πρωταγωνιστές μιας εποχής που κινείτο σε διαφορετικούς ρυθμούς, τα ιστορικά οχήματα ανέπτυσσαν ταχύτητες που θεωρούνταν εξωφρενικές εκείνο τον καιρό και μάλιστα σε δρόμους στους οποίους σίγουρα ένα σημερινό αμάξι θα καταστρεφόταν. Τώρα, οι ρομαντικοί συλλέκτες τους εξακολουθούν να τα διατηρούν αστραφτερά και καλογυαλισμένα

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου: “Με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας γιορτάσαμε και την φετινή Πρωτομαγιά! Με ταξίδι στις αναμνήσεις μέσα από την έκθεση των οχημάτων εποχής, με τη διανομή χιλιάδων λουλουδιών και μια μοναδική συναυλία με τους υπέροχους 1550 και τον Λάκη Παπαδόπουλο. Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν και για την σημερινή διοργάνωση. Ευχαριστούμε και πάλι την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής και προσωπικά τον πρόεδρό της Αντώνη Θεοχάρη. Καλό μήνα σε όλους με υγεία και αγάπη.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.