Σε κλίμα αισιοδοξίας για τη βέβαιη νίκη στις δημοτικές εκλογές συνεδρίασε η παράταξη του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη




Σε κλίμα αισιοδοξίας για τη βέβαιη νίκη στις δημοτικές εκλογές της 8 Οκτώβρη 2023, συνεδρίασε η παράταξη του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη, “Αγαπώ τον Άλιμο”.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην πόλη και έχουν αλλάξει την εικόνα της, αλλά και σε αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

“Καλούμε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και της πολιτικής, ώστε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Να συνεχιστεί το έργο που αποδεδειγμένα όλοι γνωρίζουν ότι έχει γίνει και γίνεται, ώστε να συνεχίσει να ομορφαίνει ο τόπος μας και η ζωή μας. Ο Άλιμος που αγαπάμε, που δικαιούμαστε και που ονειρευόμαστε δεν πρέπει να είναι το έργο μόνο ενός Δημάρχου ή μίας παράταξης, αλλά το αποτέλεσμα της προσπάθειας και της συμμετοχής, της συστράτευσης, όλων των πολιτών, όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας!” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τοξική αντιπολίτευση:



“Έχουμε κάποιες δυνάμεις που χρησιμοποιούν μεθόδους του υποκόσμου και ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές (κανονικό περιθώριο, κοινωνικό) για να μας σπιλώνουν με ανώνυμα και συκοφαντικά έντυπα. Και έχουμε και κάποιες άλλες δυνάμεις, που κινούνται στο πολιτικό περιθώριο και ακολουθούν την τακτική της διαρκούς άρνησης και αντίρρησης, του όχι σε όλα, της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση και του “πες πες, κάτι θα μείνει”. Είναι ατύχημα και κρίμα για την πόλη μας, να ρίχνουν τον δημόσιο βίο τόσο χαμηλά, να δίνουν το χειρότερο παράδειγμα για τη νέα γενιά και να απαξιώνουν την έννοια της πολιτικής.
Αυτοί ποντάρουν στην παραπληροφόρηση των πολιτών ή στην ελλιπή πληροφόρηση των πολιτών, την οποία εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνεται!”

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον βρώμικο πόλεμο που δέχεται ο ίδιος προσωπικά, από συμφέροντα της παραλίας: “Επιβάλλουμε τη νομιμότητα και διεκδικούμε όλα τα δικαιώματα του Δήμου μας στο παραλιακό μέτωπο, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις δεν ‘βγάζουν άχνα’, δεν λένε κουβέντα για την κατάσταση αυτή”

Τα έργα της Διοίκησης Κονδύλη που υλοποιήθηκαν και αυτά που πρόκειται να πραγματοποιηθούν:

ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ υπόδειγμα καθαριότητας για όλη τη νότια Αθήνα.
(Από τους πρώτους στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ το 2021-2022, ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΣ παντού κ.ά.)

ΝΕΟΣ ΣΤΟΛΟΣ 9 απορριμματοφόρα και συνολικά πάνω από 20 οχήματα, χωρίς δάνεια.

Φροντισμένο ΠΡΑΣΙΝΟ, που διαρκώς το περιποιούμαστε και το εμπλουτίζουμε (κλαδέματα, αποψιλώσεις, δενδροφυτεύσεις κ.α.). Έρχεται και η εφαρμογή με ψηφιακή καταγραφή των δέντρων, κάθε δέντρο θα έχει την καρτέλα του.

Ο καλύτερος ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ που υπαρχει. Led νέας γενιάς, μπήκαν το 2020, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο της αντιπολίτευσης να σταματησει το εργο. Καλα φωτισμενη πολη, ασφαλης, οικολογικος και οικονομικος φωτισμος. Σωτήριος την περίοδο της κρίσης με την ακριβή ενέργεια (γλιτώσαμε πάνω από 1.000.000 €).

– Φτιάξαμε τον ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ Cine Alimos (2016-σήμερα)

– Φτιάξαμε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ (2021). Λειτουργεί κάθε μέρα, και Σαββατοκύριακα, δωρεάν για όλους τους πολίτες, με το πιο διερυμένο ωράριο από κάθε άλλη δημοτική συγκοινωνία.

ΞΕΧΡΕΩΣΑΜΕ σωρευμένα χρέη του παρελθόντος 15.000.000 €, δηλ. το 56% όλων των μαζεμένων χρεών του Δήμου μας (ήταν 26.000.000 € όταν αναλάβαμε το 2014, σήμερα είναι 11.000.000 €). Χτίζουμε έναν οικονομικά υγιή και δυνατό Δήμο

– Ανεβάσαμε τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του Δήμου Αλίμου από τα 29.000.000 € (το 2014) στα 74.000.000 € (φέτος, 2023). Δηλ. μέσα σε 1 έτος παρέχουμε στους πολίτες έργα, δράσεις και υπηρεσίες που παλιότερα γίνονταν σε 3 ή και περισσότερα χρόνια.
Εξ αυτών, τα 40.000.000 € είναι έργα που εξασφαλίσαμε με πολύ κόπο. ΠΗΓΑΜΕ και φέραμε χρήματα στην πόλη μας, για να γίνουν έργα για όλους τους πολίτες. Από πού τα φέραμε: Ταμείο Ανάκαμψης, Περιφέρεια Αττικής, ΕΣΠΑ, ΥΠ.ΕΣ. (ΑΤ), Πράσινο Ταμείο, Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής. Με κόπο, δουλειά και μεθοδικότητα, διεκδικούμε και το τελευταίο ευρωσέντ που μπορούμε να φέρουμε στον Άλιμο

– Δημιουργήσαμε τον ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ (2020), όπου πλέον κάθε πολίτης μπορεί από το κινητό του ή τον σπίτι του να συναλλάσσεται με τον Δήμο, από την απλή αίτηση ή πρωτοκόλληση ενός εγγράφου, μέχρι την πιο σύνθετη εργασία ή συναλλαγή.

– Μεγαλώσαμε κατά 50% τους Παιδικούς Σταθμούς, δημιουργώντας 11 νέα τμήματα ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ώστε ήδη να εξυπηρετούμε το σύνολο των παιδιών του Δήμου Αλίμου, αλλά και παιδιά (οικογένειες) από όμορους Δήμους. Παραλάβαμε 21 τμήματα, έχουμε πλέον 32 τμήματα.

– Έχουμε όλες τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ διαρκώς καινούριες, ανακαινισμένες, φροντισμένες, ασφαλείς. Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που απέκτησαν το ειδικο σήμα καταλληλότητας για όλες τις Π.Χ. από το ΥΠ.ΕΣ.

– Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στον Άλιμο αγωνιστικό χώρο ΣΤΙΒΟΥ στο γήπεδο Τραχώνων, το οποίο έχουμε ανακαινίσει ριζικά (χλοοτάπητας, κερκίδες, φωτισμός, βοηθητικές εγκαταστάσεις κ.α.).

– Ανακαινίσαμε εκ βάθρων ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΝΙΣ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ) και δημιουργήσαμε ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΑΡΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ σε όλη την πόλη.

– Έχουμε το πιο φροντισμένο, καθαρό, σύγχρονο, λειτουργικό ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ της νότιας Αθήνας και ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια Ολυμπιακών διαστάσεων στην Ελλάδα. Διαρκώς το ανακαινίζουμε, αναβαθμίζουμε τα συστήματά του κ.λπ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αποδεχθεί το «γκρέμισμα» του Κολυμβητηρίου, το οποίο αποτρέψαμε το 2016, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με το ΤΑΙΠΕΔ.

– Αποκτήσαμε 40 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο, δηλ. 11 ΟΙΚΟΠΕΔΑ, που θα αξιοποιηθούν για χρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως το ΝΕΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, χώροι άθλησης-γήπεδα, πολιτιστικό κέντρο, Πινακοθήκη (Μουσείο) 3.500 τ.μ. κ.α. 

– Αναβαθμίζουμε διαρκώς όλα τα ΣΧΟΛΕΙΑ, τις εγκαταστάσεις και τα προαύλιά τους και διοργανώνουμε πρωτότυπες δράσεις, σε στενή συνεργασία με την σχολική κοινότητα.

– Επιλύσαμε τρομερά πολύπλοκα ζητήματα και φτάσαμε σε συμφωνία με το Κράτος, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα του Δήμου στη ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την ανάπλαση της Μαρίνας, ύψους άνω των 50.000.000 €, η οποία θα κάνει τη Μαρίνα μας την πιο όμορφη στη νότια Αθήνα. Οι εργασίες ξεκινάνε φέτος το φθινόπωρο, μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν.

– Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη δημιουργία ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πόλη μας. Μετά από τεράστια προσπάθειά μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος συμπεριέλαβε στο Σχέδιο του Π.Δ. για τον Υμηττό το νέο «Διαδημοτικό Κοιμητήριο Αλίμου-Ηλιούπολης» (υπάρχουν εκκρεμότητες όμως στο ΣτΕ).

– Ολοκληρώσαμε τον νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ο οποίος εκκρεμεί να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και να γίνει Νόμος του Κράτους.

– Επιτύχαμε συμφωνία με τον Σκλαβενίτη για το ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, το οποίο θα περιέλθει κατά 65% στον Δήμο Αλίμου και θα γίνει ένα τεράστιο πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.

– Δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με τις κατασκευαστικές εταιρείες που ανεγείρουν τεράστιες σε ύψος οικοδομές, καταστρέφοντας τη φυσιογνωμία και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Προσφεύγουμε στα Δικαστήρια για μία μία από αυτές τις οικοδομές και αναμένουμε τις αποφάσεις τους. Είμαστε σε καλό δρόμο.

– Δεν διστάσαμε να παρέμβουμε δυναμικά το περασμένο καλοκαίρι (2022) στα παραλιακά καταστήματα, που είχαν ξεφύγει και ηχορρύπαιναν ανεξέλεγκτα την πόλη μας. Καταστήσαμε σαφές ότι θα πρέπει να μην ακούγονται, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα. Το σεβάστηκαν και η κατάσταση βελτιώθηκε θεαματικά. Αρμονική συμβίωση καταστημάτων και κατοίκων.

– Δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με τα συμφέροντα της παραλίας, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους. Και ιδίως με εκείνα τα παραλιακά συμφέροντα που δεν σέβονται τον Δήμο, έχουν κάνει αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστου δημοτικού χώρου και παρανομούν. Φτάσαμε να δεχόμαστε απειλές, αλλά δεν κάνουμε ούτε εκατοστό πίσω!

Οι λαλίστατες Δημοτικές Παρατάξεις, που πάντα έχουν να πούνε μία κακή κουβέντα για τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, για τα φαινόμενα στην παραλία (μπράβοι, απειλές, παράνομες καταλήψεις) δεν έχουν τίποτα να πουν και δεν παίρνουν θέση, παρόλο που επανειλημμένα τους έχουμε καλέσει να το κάνουν. Το Cine Άλιμος ήξεραν να το καταγγείλουν. Τις αυθαιρεσίες των παραλιακών καταστημάτων δεν τις βλέπουν. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ οι αντιξοότητες και οι δυσκολίες.  ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.

– Διαχειριστήκαμε με επιτυχία, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και επάρκεια πολλές κρίσεις στη θητεία μας:

  • CAPITAL CONTROLS το 2015 (εμείς όμως είχαμε προλάβει λίγες μέρες πριν και είχαμε μετακινήσει τα χρήματά μας σε τράπεζα με υψηλό επιτόκιο και δυνατότητα πληρωμών)
  • HOT SPOT με μετανάστες και πρόσφυγες στο Ελληνικό (τρέχαμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια, να πηγαίνουμε φαγητό, να κάνουμε καθαριότητα, ασκώντας ουσιαστικά έργο Μεταναστευτικής πολιτικής)
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ από τη βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ  (σε εμάς απευθύνθηκε πρώτος ο Υπουργός και τρέχαμε να μαζέψουμε πετρέλαια. Πλύναμε κάθε εκατοστό της ακτογραμμής)
  • ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19   (θυμάστε την επάρκεια με την οποία την αντιμετωπίσαμε: ενημέρωση, ψεκασμοί, διανομή υγειονομικού υλικού, μέχρι και λινκς για ψυχαγωγία και εκπαίδευση κατά τον εγκλεισμό, πρώτοι ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ)
  • ΠΟΛΕΜΟ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ  (και παρόλα αυτά όρθιος και λειτουργικός ο Δήμος μας, χάρη σε μία σειρά από πρωτοβουλίες μας, ιδίως τον φωτισμό LED)
  • ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (‘Ελπίδα’, που έστρωσε για πρώτη φορά τον Άλιμο και όλα τα Νότια με χιόνι). Πρωτόγνωρο φαινόμενο, που αντιμετωπίσαμε με πολλή αποτελεσματικότητα.

Δια πυρός και σιδήρου έχουμε περάσει. Δεν διαχειριστήκαμε απλώς με επιτυχία τις κρίσεις, αλλά αξιοποιήσαμε τις εμπειρίες αυτές για να γίνουμε καλύτεροι. Για να δημιουργήσουμε και να οργανώσουμε νέες δομές για την Πολιτική Προστασία. Ο Δήμος μας για πρώτη φορά έχει Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας, νεοσύστατο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας με μεγάλη δράση, προμηθεύεται ειδικό εξοπλισμό, είναι πιο έτοιμος από ποτέ στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει τα απρόοπτα, αλλά και να βοηθήσει άλλες περιοχές.  

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ έχουμε κάνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, ο Άλιμος, η πόλη μας, γίνεται όχι απλώς γνωστός, αλλά ονομαστός και σημείο αναφοράς για την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ο περισσότερος κόσμος από παραλία ήξερε το Φάληρο και τη Γλυφάδα. Ο Άλιμος ήταν σχεδόν άγνωστος. Πλέον ο Άλιμος είναι πασίγνωστος και σημείο αναφοράς για την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Συχνά μας αναφέρουν ως πρότυπο και θετικό παράδειγμα.

Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ που έχουμε, σε Ελλάδα και εξωτερικό:
* Στον Άλιμο διοργανώθηκε το περασμένο καλοκαίρι η Σύνοδος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., με 100 προσωπικότητες από 27 χώρες της Ευρώπης.
* Έχουμε αποσπάσει περισσότερα από 20 Βραβεία, μεταξύ άλλων από την ΚΕΔΕ, την Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, Υπουργεία και φορείς.

* Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ε.Ε. μου εμπιστεύτηκαν την Αντιπροεδρία της επιτροπής SEDEC για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, τομείς που η πόλη μας παρουσιάζει εξαιρετική δράση και επιδόσεις.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Μέσα στους επόμενους μήνες του 2023 και το 2024, υλοποιούνται δεκάδες έργα, πολύ μεγάλα ή μικρότερα.

– ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ στο κάτω Καλαμάκι, δίπλα στο 6ο Δ.Σ.  5.200.000 €

– ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (+2 Παιδικοί Σταθμοί)    8.000.000 €

– ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ στο Άνω Καλαμάκι, 3.850.000 €

– ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ράμπες ΑμεΑ παντού, πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις),  3.000.000 €

– ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ  3.000.000 €

– ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ  1.200.000 €

– ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  2.200.000 €

– ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΑΥΛΩΝ   4.400.000 €

– ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ ΠΑΛ.ΑΛΙΜΟΥ  1.000.000 €

Και σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε ακόμα περισσότερα!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.