Παράδειγμα προς μίμηση οι 4 μαθητές που βρήκαν γεμάτο πορτοφόλι και το παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη
Παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσε η στάση που επέδειξαν τέσσερις μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη παρέδωσαν πορτοφόλι που βρήκαν στην πλατεία Γεωργίου και περιείχε το ποσό των περίπου 720 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, και το παρέδωσαν στην Ασφάλεια Πατρών.

Πρόκειται για τους Μενέλαο Αποστολόπουλο, Κωνσταντίνο Αρβανίτη, Χρήστο Πιτουρά και Χρήστο Χρυσανθακόπουλο, μαθητές της Γ’ του 7ου Γυμνασίου της Πάτρας, που με την πράξη τους δίδαξαν ήθος.


Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)
Η παρέα των συμμαθητών, την Κυριακή 30/4/2023, κάθισαν σ’ ένα παγκάκι στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου, όταν διαπίστωσαν πως από κάτω υπήρχε ένα πορτοφόλι. Οταν είδαν το ποσό, υπέθεσαν ότι ανήκει σε κάποιον με καλή οικονομική κατάσταση και όπως λένε «έπραξαν το αυτονόητο», αποφασίζοντας από κοινού να πάνε στην Αστυνομία.

«ΠΡΑΞΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ»
«Την Κυριακή το βράδυ ,στις 30 Απριλίου, καθόμασταν και οι τέσσερις σε ένα παγκάκι στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε ένα πορτοφόλι κάτω από το παγκάκι. Το ανοίξαμε να δούμε σε ποιον ανήκει και διαπιστώσαμε ότι μέσα είχε 720 ευρώ, 10 κάρτες και προσωπικά έγγραφα. Ξαφνιαστήκαμε από το ποσό και τον αριθμό των καρτών και υποθέσαμε ότι το πορτοφόλι ανήκει σε κάποιον με καλή οικονομική κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά ,χωρίς δεύτερη σκέψη, πράξαμε το αυτονόητο. Ομόφωνα αποφασίσαμε να το πάμε στην Ασφάλεια, πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα μας βγει σε καλό και ο θεός θα μας το ανταποδώσει! Άλλωστε κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στους δικούς μας γονείς-να χάσουν δηλαδή το πορτοφόλι τους-και θα θέλαμε, αν το έβρισκε κάποιος να τους το παρέδιδε, ανέφερε ο Μενέλαος Αποστολοπουλος, κατά την περιγραφή του στην ιστοσελίδα του σχολείου του. Και συνέχισε: «Το πήγαμε λοιπόν στην Ασφάλεια ,όπου στην είσοδο επέτρεψαν μόνο σε έναν από μας ν’ ανέβει στον 2ο όροφο και επειδή κρατούσα εγώ το πορτοφόλι, ανέβηκα εγώ και το παρέδωσα. Όταν ήρθε ο κάτοχος του πορτοφολιού, γνωστός αγγειοχειρουργός της Πάτρας, μας συνεχάρη για το ήθος μας -όπως είπε- μας ευχαρίστησε θερμά και μας έδωσε από 50 ευρώ στον καθένα, παρόλο που του τονίζαμε ότι δεν ήταν ανάγκη να μας δώσει τα χρήματα αυτά»

Η διεύθυνση και οι καθηγητές του 7ου Γυμνασίου συνεχάρησαν δημόσια τους μαθητές, αλλά και στους γονείς τους για τις αρχές που τους εμφύσησαν. «Τέτοιες πράξεις αποτελούν παράδειγμα λαμπρής συμπεριφοράς προς μίμηση και μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον. Παρ’ ότι εμείς οι μεγαλύτεροι αντιμετωπίζουμε τους νέους με κάποια καχυποψία ίσως και με κάποια ανησυχία, οι μαθητές μας αυτοί απέδειξαν ότι είναι πoλλώ κάρρονες από εμάς!». Πηγή: pelop.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.