Παλαιό Φάληρο: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση του έργου ανακαίνισης του κτηρίου του Φλοίσβου
Στην τελική ευθεία υλοποίησης μπαίνει το έργο ανακαίνισης του κτηρίου του Φλοίσβου, του εμβληματικού τοπόσημου της παραλιακής. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργου Πατούλη και ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση προϋπολογισμού 2.950.667,67 ευρώ.

Ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τη χρήση του ως πολιτιστικού κέντρου, απομακρύνει υφιστάμενες αυθαίρετες πρόσθετες κατασκευές, τις οποίες αντικαθιστά με μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα αξιοποιεί τις υπάρχουσες κατασκευές, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές – απαιτήσεις για βοηθητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων. Η δήλωση του Γιάννη Φωστηρόπουλου:


Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)
“Υπογράψαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη την προγραμματική σύμβαση του έργου ανακαίνισης του κτηρίου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου.
Η ανακαίνιση του εμβληματικού τοπόσημου της πόλης μας αλλά και όλης της Αττικής Ριβιέρας προϋπολογισμού: 2.950.667,67€ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων.
Το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρεια Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την άψογη και γόνιμη μεταξύ μας συνεργασία, που μας επέτρεψε να ωριμάσουμε το έργο και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες αλλά και δύσκολες αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.