Η Ελίνα Ζενέτου, κόρη του δημιουργού του Στρογγυλού, υποψήφια με τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου




Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο”, θα είναι, Ελίνα Ζενέτου, κόρη του σπουδαίου αρχιτέκτονα του Στρογγυλού, Τάκη Ζενέτου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπατριανταφύλλου, συναντήθηκε μαζί της, στο κτίριο όπου στεγάζεται το αρχείο του Τάκη Ζενέτου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Τάκης Ζενέτος ήταν ένας φωτισμένος αρχιτέκτονας για το έργο και το αρχείο του οποίου δείχνουν ενδιαφέρον πανεπιστημιακές σχολές και επιστήμονες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Πρωτοπόρος, καινοτόμος σκεπτόμενος διαφορετικά, σχεδίασε και υλοποίησε κτίρια τα οποία ήταν από το μέλλον με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πολύ προοδευτικό και για την εποχή του αλλά ακόμα και για το σήμερα. Στη δεκαετία του ’60 σχεδίασε την πόλη του μέλλοντος.



Το Στρογγυλό το σχεδίασε με τη φιλοσοφία πως η ζωή κάνει κύκλους και στη μέση αυτής βρίσκεται η γνώση.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αγαπάμε την πόλη μας” Γιώργος Παπατριανταφύλλου συγκρότησε μια ομάδα έργου με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα – μηχανικό Λάμπρο Μακρυκώστα η οποία το Σεπτέμβριο του 2023 θα παρουσιάσει το project: “Τάκης Ζενέτος. Η ευφυία, το έργο, το αρχείο του για πάντα στον Άγιο Δημήτριο.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.