Γλυφάδα: Έσερναν βίαια στο δρόμο ηλικιωμένη για να της κλέψουν την αλυσίδα από το λαιμό




Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένης, στις 13-4-2023 στην περιοχή της Γλυφάδας, από ένα ζευγάρι Ρομά.
Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστης 49χρονη ημεδαπή και ως συνεργός 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία από την οποία επήλθε βαριά σωματική βλάβη, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν μεσημβρινές ώρες της 22-5-2023 στην περιοχή των Αχαρνών, τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, όπου συνελήφθησαν βάσει των σχετικών ενταλμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος τους.
Βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της ληστείας.

Οι κατηγορούμενοι με το αυτοκίνητό τους, μέρα μεσημέρι, προσέγγισαν την 85χρονη που κινούνταν πεζή και της επιτέθηκαν, με σκοπό να αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.
Ο 48χρονος ακινητοποίησε την παθούσα και η 49χρονη τράβηξε βίαια την αλυσίδα, ασκώντας της παράλληλα πίεση στο λαιμό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της.
Η 49χρονη δε δίστασε να σύρει την ηλικιωμένη γυναίκα στο έδαφος, τραυματίζοντας την, έως ότου καταφέρει να της αποσπάσει την αλυσίδα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 85χρονη έσπασε το ισχίο της, νοσηλεύτηκε για καιρό στο νοσοκομείο και πλέον βρίσκεται κατάκοιτη στο σπίτι της.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.