Άλιμος: Παλλόμενα φανάρια και εκκλησάκι στο σημείο που σκοτώθηκε ο Νίκος Μάκος




Το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 11 το πρωί τελέστηκε στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου, το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Νίκο Μάκο που σκοτώθηκε στο φοβερό τροχαίο, στη λεωφόρο Καλαμακίου.

Στη συνέχεια οι φίλοι του πήγαν στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Νίκος και άφησαν λουλούδια στο εκκλησάκι που έφτιαξαν οι γονείς του στο πεζοδρόμιο της οδού Νίκης. Ο δήμος Αλίμου τοποθέτησε στη διασταύρωση Νίκης και Καλαμακίου παλλόμενα φανάρια που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια όλο το 24ωρο.



Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Άλιμος: Παλλόμενα φανάρια και εκκλησάκι στο σημείο που σκοτώθηκε ο Νίκος Μάκος

  • 23/05/2023 at 9:52 πμ
    Permalink

    Αυτό το επικίνδυνο σταυροδρόμι το διασχίζω από παιδί. Γνωρίζω τους κινδύνους.
    Στις 26 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση ενός δεύτερου τμήματος της λεωφόρου…και σχεδόν 3 μήνες μετά δεν έχει επανέλθει η διπλή συνεχόμενη διαχωριστική γραμμή λευκού χρώματος αντιθέτων κατευθύνσεων στη λεωφόρο Καλαμακίου. Μόνο κάτι μικρά λευκά σημάδια έβαλαν και αυτά τα φαναράκια που βλέπετε στις φωτογραφίες. Πριν κατά τα έτη 2009-2011 αλλά και πιο πίσω στο χρόνο…Σε αυτό το επικίνδυνο σταυροδρόμι υπήρχαν και 2 διαβάσεις πεζών….που τις άφησαν να ξεθωριάσουν (αν και εξακολουθούν να φαίνονται στο Street View).
    Τώρα να απαντήσω στο ερώτημα «εάν εμείς θα τα σεβαστούμε όλα αυτά».
    Κατά την πρώτη ασφαλτόστρωση από 9–14 Ιανουαρίου δέχθηκα φραστική επίθεση από κυρία που κατευθυνόταν αντίθετα σε μονόδρομο… ότι θέλω ψυχίατρο… επειδή τόλμησα να της πω να κάνει οπισθοπορεία και να ακολουθήσει την προβλεπόμενη παρακαμπτήρια διαδρομή.
    Η παρακαμπτήρια διαδρομή αποφυγής των εργασιών είχε εκπονηθεί και μοιραστεί τις προηγούμενες ημέρες (εξακολουθώ να την έχω)… όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί (μα ήταν δικυκλιστές μα ήταν με αυτοκίνητα, μα ήταν βανάκια φαρμακαποθήκης) δεν σεβάστηκαν τη σήμανση, ούτε τη διαδρομή, ούτε τις νεροπαγίδες. Η δημοτική αστυνομία έχει ένα και μοναδικό όχημα το οποίο φύλαγε το σταυροδρόμι μεταξύ Θουκυδίδου και Καλαμακίου. Όταν πήγα να ρωτήσω γιατί βρίσκεται μόνο ένας υπάλληλος και μόνο εκεί…ο υπάλληλος δεν ήξερε τι να μου απαντήσει συγκεκριμένα.
    Κι εσείς πιστεύετε ότι θα σεβαστούν τα φαναράκια; Επιφυλάσσομαι…
    Εδώ δεν σέβονται τι θα πει παράκαμψη…
    Ευχαριστώ για την προσοχή σας._

    Απαντήστε
  • 23/05/2023 at 12:17 μμ
    Permalink

    Ωραία τα λες όλα αυτά , αλλά δεν ανεβαίνουμε την Καλαμακίου με 160χλμ !!!!!

    Απαντήστε
    • 23/05/2023 at 10:06 μμ
      Permalink

      Αξιότιμε κύριε, ποιός σας είπε ότι μίλησα για αυξημένη ταχύτητα; Εννοείται ότι η Λεωφόρος Καλαμακίου δεν είναι δρόμος για ταχύτητες άνω των 50χλμ/ώρα. Βρίσκεται σε αστική περιοχή.Ως οδηγός κι ως πεζός ομιλώ.
      Κατά τη διάρκεια των εργασιών 9-14 Ιανουαρίου (και μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες), γινόταν της παραβίασης το κάγκελο!!! Όσο και τις πρώτες πρωινές. Που είσασταν να παραστείτε ως μάρτυρας;
      Δεν τους σταματούσαν ούτε οι νεροπαγίδες, ούτε η δικτυωτή περίφραξη, ούτε οι πινακίδες… ούτε το γδαρμένο οδόστρωμα. Δηλαδή, περνούσαν χωρίς να νοιάζονται αν θα προκαλέσουν ζημιές και στα οχήματά τους!!!
      Ακόμη και η πινακίδα στο ρεύμα καθόδου, που έγραφε «Παράκαμψη» (δεξιά στην οδό Νίκης) κόπηκε στα δύο!!
      Ρωτήστε αν είναι αλήθεια όλα αυτά τους εργάτες που τοποθέτησαν τις σημάνσεις.
      Επίσης συχνό φαινόμενο είναι να παραβιάζουν την απαγόρευση αριστερής στροφής στα φανάρια των εξής διασταυρώσεων : Λεωφ. Καλαμακίου-Ταξιαρχών, Λεωφ. Καλαμακίου- Θουκυδίδου.
      Μέχρι στιγμής δεν είδα στα φαναράκια να τοποθετήσουν, τουλάχιστον, σήμανση για όριο ταχύτητας. Μόνο στο ένα υπάρχει σήμανση για απαγόρευση της αριστερής στροφής.
      Να σημειώσω επίσης ότι στην οδό Επτανήσου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει υπερυψωμένη διάβαση πεζών στο ύψος του δημοτικού σχολείου, όσοι οδηγοί διαθέτουν οχήματα SUV ή τζιπ περνούν χωρίς να μειώνουν την ταχύτητα τους.
      Σας τα εξήγησα ωραία._
      Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας._

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.