Nέα Σμύρνη: Παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Νίκου Παππά (αλλαγή ημερομηνίας)




Οι εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ διοργανώνουν παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑΜ.Μ.Ε. ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣΠρόλογος Αλέξης Τσίπρας

Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, και ώρα 7.00 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γαλαξίας (2ας Μαΐου 16, Πλατεία Νέας Σμύρνης).

Το βιβλίο του Νίκου Παππά, Μ.Μ.Ε. την άδειά σας αναδεικνύει τις χρόνιες παθογένειες του πεδίου της ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά και τη σχέση αλληλεξάρτησης που έχει με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γράφει για τα όσα διαχειρίστηκε ως υπουργός Επικρατείας και κατόπιν Ψηφιακής Πολιτικής, ανατρέχοντας σε μια έντονη θητεία, η οποία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παράγει πολιτικά αποτελέσματα.

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η ίδρυση και λειτουργία του ΕΚΟΜΕ, το οποίο αποτέλεσε την αιχμή της ανάταξης του οπτικοακουστικού κλάδου στην Ελλάδα, και ο εκσυγχρονισμός διάφορων υπο­πεδίων της ενημέρωσης περνούν από τις σελίδες του βιβλίου, μαζί με την πολυσυζητημένη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου που είχε στο επίκεντρό της την αδειοδότηση των κα­ναλιών.



Από τη γέννηση της πρωτοβουλίας και την εργώδη προετοιμασία, τις θυελλώδεις συζητήσεις στη Βουλή και τις κινηματογραφικές σκηνές του διαγωνισμού έως την προανακριτική επιτροπή και από εκεί στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Νίκος Παππάς αναλύει το χρονικό της σύγκρουσης με την ιδιοκτησία των τηλεοπτικών καναλιών και αποκαλύπτει γλαφυρές και αθέατες όψεις της.

Το Μ.Μ.Ε. την άδειά σας είναι ένα πολιτικό βιβλίο που ξεφεύγει από τα στενά όρια του πολιτικού λόγου. Ανοίγει συζητήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η ενημέρωση στην Ελλάδα, τις ανάγκες εκσυγχρονισμού της και τους κινδύνους που κρύβει για τη δημοκρατία τόσο η απουσία οποιασδήποτε ρυθμιστικής παρέμβασης όσο και η λογοκριτική φίμωση των Μέσων Ενημέρωσης.

Μέσα στο βιβλίο περιλαμβάνεται πρόλογος του Αλέξη Τσίπρα, ενώ με κείμενά τους συμβάλλουν οι Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μαντζουράνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ, Εκδότης – Δημοσιογράφος·

Φωτεινη ΚΟΥΒΕΛΑ, Οικονομολόγος, πρ. Γεν. Γραμ. Ισότητας των Φύλων·

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΡΕΤΣΟΣ, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Brunel University of London, πρ. Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής·

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ, Δικηγόρος·

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ, Γιατρός, πρ. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Την εκδήλωση συντονίζει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ, Δημοσιογράφος.

Εξώφυλλο Καλλίνα Κυρατσούλη

ISBN 978-960-310-447-6 ~ 320 σελ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.