Νέα Σμύρνη: “Το 6ο Νηπιαγωγείο κινδυνεύει άμεσα με έξωση και κατεδάφιση”




Λύση στο πρόβλημα με το 6ο Νηπιαγωγείο που κινδυνεύει άμεσα με έξωση και κατεδάφιση, ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης και καλεί γονείς, δασκάλους και πολίτες στη συγκέντρωση την Τρίτη 25/4, στις 18:00. Δείτε την ανακοίνωση:

Καλούμε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ: γονείς, εκπαιδευτικούς, πολίτες της Ν. Σμύρνης την Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 6μμ στο 6ο Νηπιαγωγείο (Παρασκευοπούλου 54 απέναντι από το 12ο Δημοτικό).

Υπερασπιζόμαστε το 6ο Νηπιαγωγείο!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει έξωση των μαθητών/τριών του!



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ την Τρίτη 25 Απριλίου ώρα 16:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου2ας Μαΐου 8, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης).

Με οργή και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε ότι την 21η Απριλίου 2023, εκδόθηκε ΑΡΝΗΤΙΚΗ απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην έξωση (και κατεδάφιση) του 6ου  Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τα «κατάφερε» ξανά! Το 6ο Νηπιαγωγείο κινδυνεύει άμεσα! Την Τετάρτη θα επιδοθεί στους ιδιοκτήτες του 1/3 η καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου και από κει και πέρα, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έρθει με δικαστικό κλητήρα το εξώδικο για την υλοποίηση της έξωσης.

Δεν θα σχολιάσουμε την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν πήρε υπόψη του ότι πρόκειται για σχολείο. Δεν θα σχολιάσουμε την απληστία των ιδιοκτητών του 1/3 του οικοπέδου που δεν αρκούνται στις 359.414 ευρώ αποζημίωση αλλά απαιτούν έξωση και κατεδάφιση.

Θα μιλήσουμε μόνο για την πλήρη αποτυχία των «Υπεύθυνων» Παιδείας του Δήμου μας, που σε πλήρη εφησυχασμό, κάθε φορά στη διάρκεια της δικαστικής αυτής διαμάχης, κάθε φορά, έδιναν τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Τα ίδια καθησυχαστικά λόγια ακούσαμε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης  Μαρτίου. Οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί κατά πάσα βεβαιότητα θα κερδίσουμε τα ασφαλιστικά μέτρα και θα υπάρχει χρόνος μέχρι το 2029 που θα γίνει η δίκη κλπ κλπ. αλλά και ότι θα ξεκινήσει άμεσα (έχει περιθώριο μόνο 6 μηνών) η νέα διαδικασία για την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης (αφού η προηγούμενη διαδικασία απαλλοτρίωσης που ξεκίνησε το 2017 ακυρώθηκε με δικιά τους ευθύνη).

Η αναξιοπιστία των «υπεύθυνων» έχει ξεπεράσει τα όρια. Η κωλυσιεργία τους κατάφερε να  φτάσει την κατάσταση στα άκρα. Την ώρα μάλιστα που υπάρχει τόσο μεγάλο κτιριακό πρόβλημα στη Νέα Σμύρνης-νηπιαγωγεία με παραρτήματα στεγάζονται σε ΠΡΟΚΑΤ, νηπιαγωγείο που στεγάζονται μέσα σε δημοτικό, χωρίς αυτόνομη στέγη-είναι απαράδεκτο να έχουν επιτρέψει με την αδιαφορία τους να κινδυνεύει μια σταθερή δομή νηπιαγωγείου με έξωση προς όφελος ιδιώτη! 

Απαιτούμε ΛΥΣΗ! Να λύσει τώρα ο Δήμος οριστικά το πρόβλημα του οικοπέδου του 6ου Νηπιαγωγείου κάνοντας επειγόντως ΟΛΕΣ τις νομικές (και όποιες άλλες) ενέργειες είναι απαραίτητες. Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ και ΣΟΒΑΡΑ η αναγκαστική απαλλοτρίωση! Να ζητηθεί παρέμβαση του  Υπουργείου Παιδείας για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου!

Απαιτούμε: Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 25 Απριλίου θα πρέπει να έχει ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το μέλλον του 6ου Νηπιαγωγείου. Το 6ο Νηπιαγωγείο λειτουργεί σε αυτό το χώρο 33 χρόνια τώρα! Ανήκει στη σχολική κοινότητα, στους μαθητές/τριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς του! Τα παιδιά μας δεν είναι μπαλάκι στα χέρια κανενός!

Το 6ο Νηπιαγωγείο ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

και θα είμαστε εκεί για να το εξασφαλίσουμε!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.