Δήμος Γλυφάδας: Καλύφθηκαν οι θέσεις για τον δωρεάν έλεγχο ακοής




UPD Ο Δήμος Γλυφάδας ανακοινώνει ότι ήδη από την πρώτη ημέρα των δηλώσεων συμμετοχής για τον δωρεάν έλεγχο ακοής που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 27 Απριλίου, στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, οι θέσεις καλύφθηκαν. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, η δράση αυτή που διοργανώνεται με την υποστήριξη της «Acoustica Medica» θα επαναληφθεί σύντομα. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Η βαρηκοϊα είναι μια συνηθισμένη πάθηση που επηρεάζει πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι το 30-35% των ατόμων ηλικίας 65-75 ετών και το 40-50% των ατόμων ηλικίας άνω των 75 ετών πάσχει από πρεσβυακουσία, δηλαδή από διαταραχή της ακοής λόγω ηλικίας. Δεν μπορεί κάποιος να σταματήσει τη φθορά αυτή, αλλά με τις εξετάσεις του ακουστικού συστήματος παρέχεται μια εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η κάθε βαρηκοϊα και συνιστάται η απαιτούμενη αγωγή. Ο πρώτος έλεγχος της ακοής πρέπει να γίνεται στα 60 χρόνια.

Ο Δήμος Γλυφάδας με την υποστήριξη της «Acoustica Medica» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα και έλεγχος (ωτοσκόπηση) από παριστάμενο Ιατρό Ω.Ρ.Λ., σε όποιον το επιθυμεί, για τη διερεύνηση τυχόν ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων παθήσεων της ακοής. Παράλληλα, θα διενεργηθεί δωρεάν σύντομο τεστ αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών από εξειδικευμένους Επαγγελματίες Υγείας, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 27 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Σάκη Καράγιωργα 1). Για ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας 210 9647021, από την ερχόμενη Δευτέρα 24 έως και την Τετάρτη 26 Απριλίου, 9 π.μ. – 3 μ.μ.



«Η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων της ακοής και των γνωστικών λειτουργιών είναι σημαντική για την υγεία και τη ποιότητα ζωής των πασχόντων. Η πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας στον τομέα της πρόληψης», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.